«Білі Янголи» за рік евакуювали з небезпечних територій понад 600 дітей

«Білі Янголи» за рік евакуювали з небезпечних територій понад 600 дітей

Укрінформ
Евакуаційні групи поліції “Білий янгол” за рік роботи вже евакуювали з небезпечних територій понад шість тисяч людей, з них понад 600 дітей.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МВС.

“Сьогодні рівно рік, відколи “Білі янголи” почали допомагати людям у зоні бойових дій. Екіпажі поліцейських-рятувальників працюють поблизу лінії фронту, в містах і селах, які ворог вже майже повністю знищив”, - ідеться у повідомленні.

За його словами, “зараз у складі груп 18 добровольців: працівників різних підрозділів від кримінальної поліції до ювенальної превенції. За цей час групи евакуювали більш як 6 тисяч людей, з них понад 600 - діти”. 

Правоохоронці евакуювали все цивільне населення Мар’їнки, а також всіх жителів з частини Очеретинської громади поблизу Авдіївки Донецької області. 

“Екіпажі забезпечували всі чотири етапи обов’язкової евакуації дітей”, - зазначив міністр.

Поліцейські транспортували до лікарень майже 300 осіб та доставили у прифронтові населені пункти понад 500 тонн гуманітарної допомоги.

Всі “Білі янголи” - сертифіковані парамедики. Їхні автомобілі оснащені всім необхідним для допомоги людям в надзвичайних ситуаціях і пристосовані для перевезення маломобільних груп населення. Наряди укомплектовано дитячими бронежилетами.

Читайте також: З Куп'янського району примусово евакуювали 299 дітей - ОВА

Також Клименко зазначив, що близько 10 обстрілів для поліцейських з групи поліції "Білий янгол" закінчилися пораненнями та контузіями. 

“Але вони все одно щодня йдуть прямо в пекло заради порятунку життя – як людей, так і тварин”, - додав очільник МВС.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді евакуаційна група поліції "Білий янгол" вивезла в безпечне місце всіх 15 дітей, які залишалися в Очеретиному, Єлизаветівці та Катеринівці Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-