Перше «вікно життя» для покинутих немовлят відкрили на Полтавщині

Перше «вікно життя» для покинутих немовлят відкрили на Полтавщині

Фото
Укрінформ
Перше «вікно життя» відкрили на Полтавщині. Це безпечнемісце, де батьки, які вирішили відмовитися від своєї дитини, зможуть анонімно її залишити.

Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Перше «вікно життя» відкрили на Полтавщині. Це місце, де батьки, які вирішили відмовитися від своєї дитини, зможуть анонімно її залишити в безпечному місці та фактично зберегти життя малюка. Кримінальна відповідальність за такий вчинок не передбачена», - йдеться у повідомленні.

«Вікно життя» облаштували в Центрі спеціалізованої педіатричної допомоги обласної лікарні. Це бокс із пересувним ліжечком та теплою ковдрою для дитини. Після того як немовля туди поклали, потрібно відштовхнути візочок і сповістити медперсонал, натиснувши на дзвінок. У будівлі розташована дитяча реанімація, тож за необхідності немовляті оперативно нададуть допомогу.

Пронін наголосив, що таким чином не заохочують батьків залишати своїх дітей, до цього спонукав нещодавній випадок із покинутим на смітнику малям. Основний мотив – врятувати життя і зберегти здоровʼя немовлят.

Тільки за цей рік у пологових і перинатальних центрах області близько 10 людей відмовилися від своїх дітей. Згодом планують відкрити аналогічні «вікна життя» й в інших населених пунктах Полтавщини.

Як повідомляв Укрінформ, житель Глобиного Полтавської області знайшов на смітнику немовля, дитину доправили до лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-