В Україні через негоду на 14 шляхах перекрили рух, у 16 областях - знеструмлення

В Україні через негоду на 14 шляхах перекрили рух, у 16 областях - знеструмлення

Відео
Укрінформ
Через негоду на 14 автодорогах України перекрито рух транспорту, у 16 областях знеструмлені населені пункти.

Як передає Укрінформ, про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив у Телеграмі.

За його словами, в Одеській області найскладніша ситуація на півночі та півдні, де снігові перемети сягають півтора метра. До ліквідації наслідків негоди залучені рятувальники, поліцейські, нацгвардійці, прикордонники.

Поблизу села Удобне прикордонники з автобусів евакуювали 42 людини, зокрема 10 дітей. За допомогою снігохода на трасі Ізмаїл-Рені рятувальники визволили шістьох людей.

Відбуксовано понад 500 автомобілів, зокрема 14 автобусів та 12 автомобілів екстреної допомоги.

Надана допомогу 1624 особам, зокрема 93 дітям. Із ознаками переохолодження до медиків звернулися шестеро людей, зазначив міністр.

У Миколаївській області перекрито рух на 10 ділянках доріг, перемети сягають 2 метрів. Підрозділи ДСНС залучалися до ліквідації наслідків негоди 49 разів, 75 автомобілів відбуксовано.

Читайте також: На Одещині через негоду сталося понад 70 аварій на дорогах, є постраждалі

Як повідомив Клименко, у Черкаській області поблизу міста Кам’янка ускладнено рух. Поліцейські організували рух транспорту у реверсному режимі, близько 40 вантажних автомобілів зупинені на відстій. Рятувальники розгорнули пересувні пункти обігріву.

У Кіровоградській області поблизу села Велика Виска ліквідовано затор, 30 вантажних автомобілів стоять на узбіччі. Відбуксовано 164 транспортні засоби, 293 людям надана допомога.

Своєю чергою у Мінінфрастуруктури повідомили, що рух транспорту через негоду перекрито на 12 автодорогах у чотирьох областях.

«Усе більше доріг замітає снігом. Маємо сильний сніг, пориви вітру до 30 м/с. Через це на дорогах утворюються перемети заввишки до 1,5 метра. Найбільше снігу – на дорогах Одещини ( 70-200 см) та Миколаївщини (до 60 см). На півночі України – 20-30 см, на заході та в центрі – 10 см», – ідеться у повідомленні.

Через аномальну кількість снігу та сильні пориви вітру в Одеській області дуже складний рух на 14 ділянках. У замети потрапили 315 транспортних засобів. У Миколаївській області 4 складні ділянки, у снігу опинилися 7 транспортних засобів. У Кіровоградській області – 3 ділянки, 60 транспортних засобів потрапили в замети. Сильний вітер заважає оперативно розчищати автошляхи, попри залучення додаткової техніки.

В Одеській області з вечора неділі закрито рух для всіх транспортних засобів на таких державних автошляхах М-15 Одеса – Рені (км 11-920 – 307+718), М-16 Одеса – Кучурган (км 0+000 – 59+175), М-05 Київ – Одеса (км 274+435 – 466+700). Для великовагових транспортних засобів закрито рух трасою М-28 Одеса – Южне-/М-14/ (км 3+450 – 28+315).

Читайте також: У Черкасах школи перевели на дистанційне навчання через негоду

У Миколаївській області з учорашнього вечора закрито рух для всіх транспортних засобів трасами М-13 Кропивницький – Платонове (на Кишинів), Н-24 Благовіщенське-Миколаїв (через Вознесенськ), P-72 КПП Олександрівка, Т-16-06 Миколаїв – Доманівка – Берізки, Т-15-04 Первомайське – Новоукраїнка.

У Кіровоградській області з ночі закрито рух для всіх видів транспорту трасою М-13 Кропивницький – Платонове (км 0+000 – 76+416) та для великовагових транспортних засобів – трасою M-30 через Кропивницький.

Також у Черкаській області з ночі тимчасово обмежено рух вантажного і громадського пасажирського транспорту на ділянці траси Н-01 Київ – Знамянка (км123+687 – 242+004).

Читайте також: На Миколаївщині витягли зі снігових заметів автобус із дітьми та шість «швидких»

Зараз на дорогах працює 1273 одиниці техніки та 1438 робітників. За добу вже використали 25,5 тонн піщано-сольової суміші та 343 тонни чистої солі.

У Державному агентстві відновлення від учора працює цілодобовий оперативний штаб.

Станом на ранок 27 листопада через шквальний вітер, сніг, заметіль знеструмлено 2019 населених пунктів. Найскладніша ситуація в Одеській, Миколаївській, Київській областях, повідомляє Міністерство енергетики у Фейсбуці.

"Через негоду в країні знеструмлені 2019 населених пунктів у 16 областях. Найскладніша ситуація в Одеській, Миколаївській, Київській областях. Також через негоду фіксуються знеструмлення у Кіровоградській, Полтавській, Черкаській, Сумській, Чернігівській, Донецькій, Чернівецькій, Тернопільській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Вінницькій та Хмельницькій областях", - йдеться у повідомленні.

В Одеській області від негоди найбільше постраждали Ізмаїльський та Одеський райони. Загалом станом на ранок без світла залишаються 349 населених пунктів, понад 148 тисяч споживачів. Крім того, залишаються відключеними чотири лінії оператора системи передачі НЕК «Укренерго» 330 кВ. Аварійні роботи тривають.

Без світла залишилися понад 88 тисяч побутових споживачів та понад 6 тисяч юридичних осіб у Миколаївській області. Найскладніша ситуація у Миколаєві, Снігурівці, Веселиновому.

В області працюють 102 бригади енергетиків, яким за минулу добу вдалося заживити понад 6 тисяч споживачів.

У Київській області знеструмлено понад 40 тисяч споживачів - це понад 220 населених пунктів. Роботи з відновлення тривають.

У Києві станом на 10:00 споживачі зі світлом. Ситуація наразі контрольована.

Читайте також: На Кіровоградщині через снігопади обмежили рух на міжнародних трасах

У МВС закликали водіїв уникати поїздок регіонами, де вирує негода. За допомогою він порадив звертатися до екстрених служб за номерами: 101 та 102.

У регіонах працюють пункти незламності та пересувні пункти обігріву.

Як повідомляв Укрінформ, у Полтавській області через негоду знеструмлені 437 населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-