У Луцьку за €2,3 мільйона реконструювали побудоване у XIV сторіччі укриття

У Луцьку за €2,3 мільйона реконструювали побудоване у XIV сторіччі укриття

Фото
Укрінформ
У Луцьку за призначенням використовується укриття, побудоване у XIV сторіччі, на його реставрацію було витрачено 2,3 млн євро.

Про це повідомив у Телеграмі заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко, передає Укрінформ.

«У Луцьку є укриття, яке використовується за своїм прямим призначенням з 14 століття! Це найстаріша захисна споруда цивільного захисту в Україні з тих, де я був і які бачив», - зазначив Ткаченко.

За його словами, захисна споруда-музей перебуває на балансі Волинського фахового коледжу Національного університету харчових технологій і повністю відповідає усім сучасним нормам.

Заступник міністра поінформував, що ремонтно-реставраційні роботи коштували 2,3 млн євро, кошти були надані на умовах співфінансування місцевим органом самоврядування та Програмою транскордонного співробітництва. В укритті в Окольному замку облаштована вентиляція, замінені інженерні мережі та освітлення, підсилені фундаменти частини оборонної стіни тощо.

Читайте також: У київській гімназії відкрили укриття зі спортзалом

За словами заступника міністра, під час повітряної тривоги люди фактично перебувають у підземному музеї. В інший час тут проводять екскурсії.

Як повідомлялося, у Херсонській громаді відремонтували та облаштували 23 сховища.

Фото: Телеграм Тимур Ткаченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-