Сильний вітер і мокрий сніг: в Україні на декілька днів оголосили штормове попередження

Сильний вітер і мокрий сніг: в Україні на декілька днів оголосили штормове попередження

Укрінформ
В Україні завтра очікується сильний вітер, а 26-27 листопада пройде сильний мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь.

Про це Укрінформу повідомили в Українському гідрометцентрі.

Зазначається, що 24 листопада в Україні, крім південної частини, прогнозуються пориви вітру 15-20 м/с, у Карпатах 25-30 м/с (І рівень небезпечності, жовтий).

Синоптики попереджають про складні погодні умови ІІ (помаранчевого) рівня небезпечності 26-27 листопада. Зокрема, в Київській, Чернігівській, Черкаській, Одеській областях очікуються сильні снігопади, в Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях сильні мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь; приріст снігового покриву 20-30 см, місцями 40-50 см; очікуються хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця; в Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій областях та Криму пройдуть значні дощі; у північних, центральних, південних областях та Криму посилення вітру до 17-22 м/с, місцями до 25 м/с, в Одеській та Миколаївській областях 25-30 м/с; у західних та східних областях пориви вітру 15-20 м/с.

Читайте також: Сніг у Києві: на дорогах працює понад 130 одиниць техніки, містян закликають зважати на погоду

На акваторії Чорного моря очікується посилення вітру до 25-30 м/с; висота хвиль 20-30 дм, вдень 26 листопада та вночі 27 листопада висота хвиль 30-50 дм.

У столичному регіоні 26 листопада вдень та 27 листопада вночі очікуються сильні снігопади, приріст снігового покриву 20-30 см, у південних та східних районах області до 50 см; посилення вітру до 17-22 м/с, місцями по області 25 м/с; хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-