Поїзд-кухня Food Train вирушив у перший рейс

Поїзд-кухня Food Train вирушив у перший рейс

Фото
Укрінформ
Сьогодні, 23 листопада, вирушив у перший рейс благодійний поїзд-кухня, який допоможе із гарячими обідами прифронтовим регіонам Харківщини.

Про це повідомила у Телеграмі пресслужба АТ «Укрзалізниця», передає Укрінформ.

«23 листопада, об 11:00 із першої колії Центрального залізничного вокзалу на Харківщину відправився Food Train», - йдеться в повідомленні.

Поїзд-кухня Food Train вирушив у перший рейс / Фото: Укрзалізниця

Поїзд відправився до Харкова та Ізюма, аби приготованими у ньому святковими стравами подякувати тим, хто своєю щоденною працею допомагає прифронтовому регіону втриматись і продовжити рух до перемоги: працівникам ДСНС, поліцейським, медикам, залізничникам.

Крім того, волонтери Save Ukraine передадуть виготовлені на кухні потягу страви мешканцям міст, що потребують забезпечення їжею.

Читайте також: В Укрзалізниці створили автономний поїзд-кухню Food Train

Старт соціального проєкту збігся із Днем подяки, тому і перші приготовані страви будуть святковими - запечена індичка, картопля та гарбузовий пиріг.

Очікується, що у грудні до одного із рейсів приєднається і співзасновник проєкту Говард Баффет. За його словами, він разом із командою Food Train запропонує їжу всім українцям уздовж лінії фронту.

Як повідомлялося, АТ «Укрзалізниця» за підтримки фонду Говарда Баффета створило автономний поїзд-кухню, який готовий заступити на чергування в прифронтових районах з ушкодженою інфраструктурою. Food Train здатен працювати повністю автономно 5-7 діб, виготовляючи понад 10 тисяч порцій їжі щодня. При цьому для виготовлення такої кількості порцій треба лише 14 кухарів та 7 залізничників для підтримки операційної діяльності поїзда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-