Військовий на Чернігівщині намагався продати танкові запчастини до Індії

Військовий на Чернігівщині намагався продати танкові запчастини до Індії

Фото
Укрінформ
Начальник ремонтного цеху інженерної техніки однієї з військових частин у Чернігівській області отримав підозру в розтраті майна.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області на своїй сторінці в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У липні 2020 року начальник ремонтного цеху, зловживаючи своїм службовим становищем, передав посилену бортову коробку передач танка Т-72 представникам одного із приватних товариств за грошову винагороду у розмірі 9,3 тис. доларів США та 61 тис. грн. В подальшому комерсанти планували продати це військове майно до Республіки Індія», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: СБУ затримала двох контрактників, які намагалися продати трофейну зброю з Бахмута

Як зазначають у поліції, посадовцю повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем). Йому загрожує до п’яти років обмеження або позбавлення волі. Слідчі поліції подали клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, відсторонення від посади, а також накладення арешту на його майно.

Читайте також: СБУ ліквідувала «схему» вивезення з України запчастин для винищувачів МіГ-29

Оскільки підозрюваний переховувався від органу досудового розслідування, 20 листопада, на виконання ухвали суду, його затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Як повідомляв Укрінформ, служба внутрішнього аудиту Міністерства оборони України виявила у військовій частині в Чернігівській області порушень майже на 40 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-