Росіяни за добу атакували дев'ять областей - зведення ОВА

Росіяни за добу атакували дев'ять областей - зведення ОВА

Укрінформ
Армія Російської Федерації упродовж доби здійснила атаки на дев'ять областей України, є загиблий і поранені.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах станом на 9:00 понеділка, 20 листопада.

У Чернігівській області за добу росіяни здійснили п’ять обстрілів, зафіксовано 48 вибухів. Із мінометів та артилерії ворог обстрілював Новгород-Сіверський район. Також зафіксовано використання ударного дрону-камікадзе невстановленого типу.

Читайте також: Російська армія поранила в Україні 1146 дітей

В Сумській області вчора протягом дня росіяни здійснили 20 обстрілів прикордонних територій, зафіксовано 130 вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Середино-Будська, Шалигинська, Есманська, Зноб-Новгородська громади.

Внаслідок обстрілу загинув місцевий житель. Загорілась приватна будівля.

У Запорізькій області під ураженням опинилися 16 населених пунктів, зафіксовано 61 ворожий удар.

Росіяни здійснили шість РСЗВ-обстрілів Залізничного, Новоданилівки, Гуляйпільського, Малої Токмачки й Кам'янського. 55 артударів прийшлися по території Новоандріївки, Новодарівки, Білогір'я, Левадного, Полтавки, Роботиного, Чарівного, Приморського, Плавнів, Малих Щербаків та інших прифронтових міст і сіл.

Читайте також: Військові РФ завдали понад 60 ударів по населених пунктах Запорізької області

Надійшло чотири повідомлення про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

У Дніпропетровській області протягом вчорашнього дня під вогнем загарбників перебував Нікопольський район. Важка артилерія била по Марганецькій і Червоногригорівській громадах та Нікополю.

Пошкоджені три приватні будинки та господарська споруда.

У Харківській області сьогодні зранку ворог обстріляв село Кіндрашівка Куп'янського району. Пошкоджено приватний будинок, господарчі споруди, приватний автомобіль. Інформація про постраждалих не надходила. Дані уточнюються.

На Слобожанському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали Козача Лопань Харківського району, Вовчанськ, Бочкове, Бударки Чугуївського району.

Читайте також: Загарбники за добу обстріляли 14 населених пунктів Харківщини

На Куп’янському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Синьківки, східніше Петропавлівки та Іванівки, де силами оборони відбито сім атак. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове.

Під час обстрілу села Юрченкове Чугуївського району з РСЗВ «Ураган» пошкоджено сільськогосподарську техніку та господарчі споруди.

Внаслідок обстрілу села Вільча Чугуївського району з РСЗВ зазнали поранення та були госпіталізовані цивільні чоловіки 53 та 74 років. Пошкоджено приватний житловий будинок та паркан.

Внаслідок удару двома керованими авіабомбами по селу Подоли Куп'янського району пошкоджено газову трубу, приватний будинок, гараж, літню кухню, два автомобілі.

В Луганській області ворог вів вогонь поблизу звільнених сіл Красноріченської громади, зокрема Невського. В епіцентрі обстрілів опинилася й Білогорівка. Українські захисники тримають лінію оборони у Серебрянському лісі. Туди ворог вдарив з авіації.

За добу ворог здійснив 123 обстріли.

Читайте також: На Луганщині загарбники формують евакуаційні списки колаборантів

У Донецькій області під вогнем минулої доби перебували дев'ять населених пунктів: Новогродівка, Красногорівка, Авдіївка, Часів Яр, смт Нью-Йорк, с. Бердичі, смт Святогорівка, с. Максимільянівка, с. Нетайлове.

Пошкоджено 15 житлових будинків, школа, два магазини, будівля ДСНС, будівля ЦНАП, дільниця міськводоканалу, ЛЕП, будівля СП «Здоров’я», ветеринарна клініка.

За добу на Донеччині поранено одну людину.

Напередодні ввечері ворог завдав ракетний удар по Святогорівці на Добропільщині, а вранці масовано обстріляв Авдіївку з артилерії, повідомив в.о. начальника Донецької обласної військової адміністрації Ігор Мороз у Фейсбуці.

«Напередодні ввечері росіяни завдали ракетного удару по Святогорівці Добропільської громади — пошкоджено 9 приватних будинків і ветеринарна клініка… На ранок відбувся масований артобстріл Авдіївки — пошкоджено будинок», - написав очільник області.

Він зазначив, що на Донецькому напрямку у Мар'їнській громаді пошкоджено п'ятиповерхівку в Красногорівці, під обстрілами були Георгіївка і Максимільянівка. У Курахівській громаді обстріляні Курахове і Гостре.

За словами Мороза, на Горлівському напрямку у Торецькій громаді було пошкоджено три будинки: два у Північному і один у Нью-Йорку. У Часовоярській громаді пошкоджені дві багатоповерхівки, дві господарчі споруди і одна промислова будівля. У Соледарській громаді обстріляні Васюківка і Міньківка.

Фото: ОВА

На Лисичанському напрямку пошкоджено будинок і нежитлову споруду у Сіверську, двічі обстріляне Торське Лиманської громади, констатував керівник ОВА.

У Миколаївській області вчора під артилерійським вогнем була акваторія Очаківської громади. Також вчора зранку ворожі обстріли фіксувалися за межами села Солончаки Куцурубської громади.

По Херсонській області за добу ворог здійснив 51 обстріл, з них по Херсону — п'ять обстрілів. Росіяни поцілили у райони 23 населених пунктів.

Вчора загарбники вдарили по житловому сектору Херсона. Постраждали п'ятеро людей, у тому числі 3-річна дівчинка.Травмовані жінки 47, 55 і 68 років. Їх госпіталізували в стані середньої важкості. 59-річний чоловік отримав осколкові поранення. Медики надали йому допомогу.

Читайте також: Ворог за добу обстріляв Херсонщину 51 раз, шестеро поранених

Дівчинку доставили до реанімації. Зараз дитина під постійним наглядом лікарів.

Внаслідок ворожого артилерійського обстрілу Білозерки поранень зазнав 57-річний чоловік.

Всього за добу по області шість людей дістали поранення.

Як повідомляв Укрінформ, на фронті за минулу добу відбулося 46 бойових зіткнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-