Зеленська відвідала зведення будинку для родини переселенців на Київщині

Зеленська відвідала зведення будинку для родини переселенців на Київщині

Фото, відео
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська відвідала будівельний майданчик будинку для сім’ї переселенців з Херсонської області, який будується на Київщині.

Як передає Укрінформ, про це Зеленська повідомила у Фейсбуці, оприлюднивши відео.

«Відвідала будівельний майданчик, де з’явиться дім у межах моєї ініціативи «Адреса дитинства» – цього разу на Київщині – для великої прийомної родини, що переїхала з тимчасово окупованої Каховки», - написала Зеленська.

Вона зазначила, що рада була познайомитися з батьками й дітьми та на власні очі побачити, як вони радіють майбутній новій оселі.

«Ірина й Іван Уманські, а також їхні семеро дітей: Андрій, Петро, Аліса, Софія, Богдан, Іванна та Вероніка – уперше побачили свою майбутню нову оселю. Було неймовірно приємно спостерігати за тим, як сімʼя планувала життя на новому місці: де буде дитячий майданчик, хто в якій кімнаті житиме, де разом обідатимуть і вечерятимуть», - зазначила у Фейсбуці Зеленська.

Родина переїхала з тимчасово окупованої Каховки, що на Херсонщині.

«Рідний дім пошкоджений. А саме місто постраждало від руйнування агресором Каховської ГЕС. Прожили під російською окупацією дев’ять місяців. У жовтні 2022 року, коли бої вкотре посилилися, сім’я евакуювалася. Спочатку поїхала до Києва, потім зупинилася в місті Василькові», - підкреслила дружина Президента.

За її словами, родині тут подобається. Батько відкрив власний бізнес – майстерню з ремонту взуття. Мати допомагає та розвиває дітей. Дванадцятирічний Богдан почав займатися малюванням. Девʼятирічна Іванна відвідує заняття з вокалу. У родині є гімнастка та музиканти. Ірина каже, що сімʼя хоче прийняти до себе ще кілька дітей.

Читайте також: У Черкасах Канадський Червоний хрест відремонтував житло для переселенців

«Коли ми будуємо родині новий дім, дбаємо про те, щоб він був там, де родина знайшла комфорт, полишивши довоєнне життя. На Київщині діти вже ходять до шкіл та садочків, відвідують гуртки та знайшли нових друзів. Тому й нову оселю Фундація будує в тій самій територіальній громаді», - наголосила Зеленська.

Сьогодні перші 14 будинків для великих прийомних родин зводяться одночасно у восьми областях України. А перші родини мають в’їхати в нові оселі вже до кінця року.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленська поінформувала, що в Україні працюють уже 11 Центрів допомоги врятованим, які безкоштовно надають комплексну підтримку з різних питань: від розміщення та гуманітарної допомоги до психологічної або правової допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-