В Одесі відкрили центр захисту прав дитини «Барнахус»

В Одесі відкрили центр захисту прав дитини «Барнахус»

Фото
Укрінформ
У рамках «Впровадження моделі Барнахус для захисту дітей, постраждалих від насильства» в Одесі 16 листопада відкрили восьмий міждисциплінарний центр підтримки дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба ОГП

«Ще один крок на шляху формування правосуддя дружнього до дитини став можливим завдяки підтримці представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Української фундації громадського здоров’я», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у заході з нагоди відкриття Центру взяв участь начальник управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні Департаменту захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству ОГП Максим Червоний.

За його словами, в 2023 році генеральний прокурор визначив захист прав та інтересів дітей пріоритетом у діяльності не лише органів прокуратури, а й правоохоронних органів держави загалом.

«Ключова роль Центру полягає в координації зусиль усіх дотичних до кримінального процесу суб’єктів в інтересах дітей, постраждалих від насильства, у тому числі в умовах війни», – зазначив Червоний.

Читайте також: Лубінець заявляє, що необхідно створити регіональну мережу Центрів захисту прав дитини

Представник профільного Департаменту ОГП наголосив, що більшість дітей стають жертвами злочинів, які вчиняються в умовах неочевидності, з огляду на це їхні показання є важливими у процесі доведення вини кривдника. Саме тому допит дитини в дружньому для неї середовищі, в тому числі у центрах «Барнахус», сприятиме отриманню якісних свідчень та у подальшому надасть змогу запобігти її повторній віктимізації.

В Одесі відкрили центр захисту прав дитини «Барнахус» /Фото: Офіс генерального прокурора

Як повідомили в ОГП, також у відкритті Центру взяли участь представники Одеської обласної прокуратури, Дитячого фонду ООН (UNICEF), Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх, громадських та благодійних організацій.

У відомстві нагадали, що на цей час аналогічні центри вже відкрито у Вінницькій, Житомирській, Кіровоградській, Миколаївській, Тернопільській, Чернівецькій областях та місті Києві. «Впровадження моделі Барнахус для захисту дітей, постраждалих від насильства» ініційоване Міжвідомчою координаційною радою з питань правосуддя щодо неповнолітніх та реалізованого МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Як відомо, «Барнахус» (у перекладі «Будинок дітей») – це міждисциплінарний і міжустановчий спеціалізований центр по роботі з дітьми, які постраждали від насильства або стали свідками подібних злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-