У Вінниці створили довідник для поранених захисників «Дорожня карта»

У Вінниці створили довідник для поранених захисників «Дорожня карта»

Укрінформ
У Вінниці створили довідник для поранених захисників «Дорожня карта», у якому зібрані зразки документів, які їм знадобляться для оформлення соціальних гарантій від держави та отримання грошового забезпечення.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«Цей посібник містить практичні кейси, які найчастіше трапляються нам під час групових та індивідуальних юридичних консультацій. Тут є зразки направлень, рапортів і заяв, які знадобляться пораненим військовим для оформлення соціальних гарантій від держави та отримання грошового забезпечення. Наша команда також зібрала посилання на нормативно-правові акти, котрі регулюють цей процес», – сказала спеціалістка з правового супроводу воїнів, ветеранів та їхніх рідних Вінницького аналітично-просвітницького центру «Ветеранський простір» Ірина Білоус.

Згідно з повідомленням, «Дорожня карта» - це спільна розробка Центру та департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОВА. Довідник створили для захисників і захисниць, які зазнали поранень внаслідок бойових дій. Видання містить матеріали про важливі акценти проходження військово-лікарської комісії, інформацію про алгоритм дій при оформленні довідки про обставини травми, а також все про проходження МСЕК, оформлення грошових виплати при отриманні поранення внаслідок участі у бойових діях і протезування.

Читайте також: На Буковині відкриють реабілітаційний центр для поранених військових Recovery

Створили посібник за фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження». Незабаром 500 примірників «Дорожньої карти» надійдуть до лікарень Вінницької міської територіальної громади. А найближчим часом фахівці «Ветеранський простір» створять і електронну версію довідника, аби він став доступним якнайбільшій кількості ветеранів..

Як повідомлялось, раніше у Вінниці представили «Довідник помічника ветерана», що містить відомості про кожен департамент, відділ та службу, яка може допомогти захисникам у вирішенні тих чи інших ситуацій.

Фото: Вінницька міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-