Новим керівником Житомирського ТЦК став бойовий полковник 26-ї бригади

Новим керівником Житомирського ТЦК став бойовий полковник 26-ї бригади

Укрінформ
Новим керівником Житомирського ТЦК став полковник 26-ї окремої артилерійської бригади ім. генерала-хорунжого Романа Дашкевича Сергій Мартищенко, який виконував бойові завдання на сході країни впродовж 2014-2023 років.

Як передає Укрінформ, про це обласний ТЦК та СП повідомив у Фейсбуці.

«Полковник Сергій Мартищенко очолив Житомирський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки за наказом командувача Сухопутних військ України. На початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну проходив службу начальником штабу – заступником командира 26 артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича оперативного командування «Північ». Сергій Мартищенко виконував бойові завдання в Донецькій та Луганській областях з 2014 по 2023 рік», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Мартищенко нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня, отримав нагрудний знак «За військову доблесть» та відзнаку Президента України «За участь в антитерористичній операції».

Читайте також: У ТЦК триває процес призначення воєнкомів - речник Сухопутних військ ЗСУ

Полковник Сергій Мартищенко народився в 1976 році у Фастові на Київщині. У 1997 році закінчив Військовий інститут артилерії при Сумському державному університеті.

У ТЦК додали, що Мартишенко має трьох синів, старший з яких служить у ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський заявив, що усіх обласних військкомів буде звільнено і призначено на їх місця офіцерів, які пройшли фронт.

Фото: Житомирський обласний ТЦК та СП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-