На Житомирщині до ПЦУ перейшли ще три парафії

На Житомирщині до ПЦУ перейшли ще три парафії

Укрінформ
У Житомирській області з початку місяця до Православної церкви України перейшли ще три парафії, які раніше підпорядковувалися УПЦ Московського патріархату.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив керуючий Житомирсько-Овруцькою єпархією ПЦУ, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій.

«9 листопада у приміщені Єпархіального управління Житомирсько-Овруцької єпархії прийняв уповноважених парафіян Спасо-Преображенської релігійної громади с. Харліївка Попільнянського благочиння та Свято-Іоано-Богословської релігійної громади с. Лебединці Андрушівського благочиння, які на загальних зборах ухвалили рішення про вихід з Московського патріархату та послідували Томосу про автокефалію і увійшли до Помісної Православної Церкви», - написав керуючий єпархією.

За його інформацією, 3 листопада до ПЦУ також приєдналася Свято-Пантелеймонівська парафія с. Бровки Перші Бердичівського району.

Читайте також: На Хмельниччині до ПЦУ перейшли ще вісім парафій

Як повідомляв Укрінформ, на Житомирщині у жовтні до Православної церкви України перейшли чотири парафії та один священник, які раніше підпорядковувалися УПЦ Московського патріархату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-