Синоптики прогнозують на вихідні традиційну осінь, лише на півдні - до 17° тепла

Синоптики прогнозують на вихідні традиційну осінь, лише на півдні - до 17° тепла

Погода
Укрінформ
Погода на вихідних нарешті дасть змогу згадати, що таке традиційна прохолодна і дощова пізня осінь. Проте місцями температура повітря підніметься до рекордних для листопада показників.

Про це Укрінформу повідомили в Sinoptik.ua.

За даними синоптиків, у Луганській, Донецькій, Сумській і Харківській областях у суботу буде найпрохолодніше – +6…+8 °С. У центрі, Чернігівській та Київській областях очікується +9…+11 °С, у південно-східних регіонах стовпчики термометрів піднімуться до +10…+13 °С. Ну, а на півдні країни синоптики прогнозують «листопадову спеку» – +15…+17 °С.

Читайте також: В ООН попередили про «нову норму» екстремальної погоди у світі

Опадів не передбачається лише у Донецькій, Луганській, Запорізькій, Харківській і Дніпропетровській областях. Жителям інших регіонів варто заздалегідь підготувати парасольки та водонепроникне взуття.

Неділя в Україні буде тотально дощовою. На заході опади будуть невеликими, на решті території – помірними. На Волині, у Хмельницькій, Тернопільській, Львівській областях очікується до +4…+6 °С, але через високу вологість відчуватиметься набагато холодніше.

В інших західних регіонах, Черкаській і Житомирській областях термометри покажуть близько +8 °С. На півночі та в центрі країни повітря прогріється до +9…+11 °С, у південних і східних областях — до +12…+15 °С.

Перший день нового робочого тижня розпочнеться з хмарної погоди, але без опадів. Середня температура повітря на заході країни у понеділок становитиме +4…+7 °С, у центральних і північних регіонах – +6…+9 °С. На півдні та сході країни погода на початку тижня буде теплою за листопадовими мірками – +9…+11 °С.

Читайте також: Кліматологи вважають цей рік найтеплішим за останні 125 тисяч років

Синоптики також попереджають, що в Одеській і Миколаївській областях, а також у Криму цього вікенду переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-