На Київщині розраховують, що Хорватія допоможе з розмінуванням

На Київщині розраховують, що Хорватія допоможе з розмінуванням

Укрінформ
Голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко обговорив із послом Республіки Хорватія в Україні Аніцею Джаміч питання гуманітарного розмінування на території області.

Як передає Укрінформ, про це Кравченко повідомив у Фейсбуці.

Голова Київської ОВА “подякував Джаміч за підтримку, яку Україна отримує від Хорватії з перших днів повномасштабного вторгнення. А також за прихисток українців у цій країні”.

“Розповів послу про нашу роботу з відновлення Київщини, яка розпочалася одразу після деокупації регіону. Загалом внаслідок російської агресії в області зруйновано понад 28 тис. об’єктів. З них повністю чи частково вже відбудували 13 тисяч”, - поінформував Кравченко.

Він зазначив, що “питання повноцінної та ефективної відбудови нерозривно пов’язане з гуманітарним розмінуванням на території Київської області. Тому досвід Хорватії та допомога в цьому питанні вкрай важливі як для всієї України, так і для нашої області зокрема”.

“За оцінками фахівців, першочергового розмінування на Київщині потребують понад 10 тис. га земель сільськогосподарського призначення. Вирішення цього питання потребує комплексного підходу. Йдеться про належну кількість фахівців із розмінування та техніки. На жаль, наразі в цьому є дефіцит”, - підкреслив очільник ОВА.

Також Кравченко поінформував про “ще одне важливе питання – навчання населення ризиків, пов’язаних із вибухонебезпечними предметами”.

Читайте також: ДСНС отримала з Канади шість роботів для дистанційного розмінування

“Торкнулися також тем щодо надання медичного обладнання для закладів Київщини. Зокрема Ворзельському центру ментального здоров’я та Боярській дитячій лікарні. Крім того, обговорили можливість відправлення дітей Київщини на оздоровлення та відпочинок до Хорватії”, - додав очільник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, голова Київської ОВА Кравченко обговорив з представниками громадськості американського штату Юта спільні проєкти у сфері медицини, освіти, культури, сільського господарства.

Фото: Руслан Кравченко / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-