На Харківщині до проєкту «Помічник ветерана» приєдналися вісім громад

На Харківщині до проєкту «Помічник ветерана» приєдналися вісім громад

Укрінформ
На Харківщині до пілотного проєкту “Помічник ветерана” приєдналися вісім громад.

Про це повідомила пресслужба Харківської ОВА, передає Укрінформ.

“На Харківщині проєкт реалізують у Богодухівській, Валківській, Балаклійській, Красноградській, Лозівській, Харківській, Чугуївській та Пісочинській територіальних громадах”, - повідомили в ОВА.

Фото: kharkivoda.gov.ua
Фото: kharkivoda.gov.ua

Як зазначив начальник обласного управління у справах ветеранів Олег Пуль, кандидати в помічники мають подати заяву на платформі е-Ветеран, а потім пройти співбесіду із профільними комісіями, які формуватимуть у громадах. До комісій, зокрема, мають входити представники громадських об’єднань ветеранів та членів сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць.

“Після відбору проходить тритижневе навчання у Центрі ветеранського розвитку. Така установа працює в Харкові на базі Каразінського університету”, - розповів Пуль.

Читайте також: Уряд розширив проєкт інституту помічника ветерана ще на п'ять областей і Київ

Як повідомляв Укрінформ, пілотний проєкт “Помічник ветерана” стартував 1 липня 2023 року. Головним завданням помічника стане всебічна допомога в переході від військової служби до цивільного життя захисників та захисниць. Експериментальний проєкт реалізується до 31 грудня. А після цього Мінветеранів узагальнить практику залучених областей, і у 2024 році масштабує проєкт по всій Україні.

За розрахунками Міністерства у справах ветеранів, помічників буде близько 15 тисяч. Очікується, що один фахівець зможе охопити допомогою близько 100 ветеранів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-