Розстріл сплячої родини у Волновасі: прокуратура почала розслідування

Розстріл сплячої родини у Волновасі: прокуратура почала розслідування

Укрінформ
Донецька обласна прокуратура розпочала розслідування за фактом вбивства озброєними військовими РФ в тимчасово окупованій Волновасі дев’яти цивільних людей, серед яких двоє дітей.

Про це повідомили у відділі інформаційної політики Донецької обласної прокуратури, передає Укрінформ.

«Розстріляли сплячу родину – розпочато розслідування за фактом вбивства в окупованій Волновасі 9 цивільних, серед яких двоє дітей… Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни ч. 2 ст. 438 КК України», - йдеться у повідомленні.

У ході моніторингу медіапростору прокурори виявили інформацію про вбивство представниками збройних формувань РФ родини у тимчасово окупованому місті Волноваха.

За попередніми даними, у жовтні 2023 року до приватного домоволодіння прийшли особи кавказької зовнішності, одягнуті у військову форму. Озброєні люди вимагали, щоб родина, яка у ньому мешкала, звільнила будинок для проживання одного з підрозділів російської армії.

Читайте також: Наймолодшому члену розстріляної у Волновасі сім'ї було п'ять років - Андрющенко

Отримавши від 53-річного господаря відмову, нападники пригрозили членам його сім’ї фізичною розправою та пішли.

«27 жовтня представники збройних формувань РФ повернулись до помешкання та, застосувавши вогнепальну зброю, розстріляли усіх 9 членів родини, які на той момент вже спали. Серед вбитих – троє жінок та двоє малолітніх дітей 2014 й 2018 років народження», - уточнили в прокуратурі.

Наразі досудове розслідування триває. Максимальне покарання за вказаний злочин - довічне позбавлення волі.

Як повідомлялося, в тимчасово окупованому росіянами з 2022 року місті Волноваха в одному з приватних будинків були знайдені тіла дев'яти осіб з вогнепальними пораненнями, зокрема двох дітей. За словами місцевої жительки, родина святкувала день народження, а її зять посварився напередодні з кадирівцями через житло, яке вони хотіли забрати. Припускають, що розстріл міг бути наслідком конфлікту. Наймолодшому вбитому члену родини було всього п'ять років.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-