У Вінниці через спалах гепатиту А школярі перейшли на дистанційне навчання

У Вінниці через спалах гепатиту А школярі перейшли на дистанційне навчання

Укрінформ
У Вінниці через спалах вірусного гепатиту А школярів з понеділка, 30 жовтня, відправили на дистанційне навчання.

Про це Укрінформу повідомили у департаменті освіти Вінницької міської ради.

«Таке рішення пов’язане зі стрімким зростанням кількості хворих на гепатит А в нашій громаді. Тому найближчим часом діти навчатимуться дистанційно, адже їхні здоров'я та безпека в пріоритеті. Надалі слідкуватимемо за ситуацією і прийматимемо відповідні рішення», - пояснили в департаменті.

У відомстві зазначили, що запровадження дистанційного навчання спричинене стрімким зростанням захворюваності на гепатит А. 

Як повідомляє ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», станом на вечір неділі, 29 жовтня, зафіксовано вже 206 випадків захворювання на вірусний гепатит А, в тому числі 7 – за минулу добу. 174 людини перебувають на стаціонарному лікуванні. Серед захворілих – 23 учні та восьмеро студентів, також є хворі працівники закладів освіти.

Як повідомлялося, 24 жовтня у Вінниці зафіксували спалах вірусного гепатиту А в одному з районів міста. 25 жовтня міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визнала спалах захворювання на вірусний гепатит А надзвичайною ситуацією.

28 жовтня на Вінниччину прибула команда МОЗ на чолі з головним державним санітарним лікарем Ігорем Кузіним, аби вивчити ситуацію на місці та вжити всіх необхідних заходів для встановлення джерела інфікування. До роботи на місці залучені всі служби фахівців Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб, група оперативного реагування Центру громадського здоров’я України: лікарі-епідеміологи, фахівці з лабораторної діагностики, біобезпеки та біозахисту.

Фото: teren.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-