У Запорізькій області евакуювали зі Степногірська родину, яка понад рік жила в підвалі

У Запорізькій області евакуювали зі Степногірська родину, яка понад рік жила в підвалі

Фото
Укрінформ
Поліцейські евакуювали зі Степногірська до Запоріжжя родину, яка понад рік жила в підвалі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Відділ комунікації поліції Запорізької області на сайті Нацполіції України

Зазначається, що з початку повномасштабного російського вторгнення подружжя постійно мешкало у Степногірську. На пропозицію поліцейських евакуюватись родина - 63-річний Олександр Федотович та його дружина, 56-річна Олена Вікторівна, не погоджувалась.

«Проте, у перші пів року війни сім’я втратила власний дах над головою – у квітні 2022 снаряд прилетів в їхню квартиру. Переїхали жити до сина, але було влучання й туди. Понад рік Олена з Олександром ховалися у підвалі, де пережили ще один приліт. Тоді вибуховою хвилею був зруйнований вхід до сховища, а в стіні приміщення зяяла діра від російського снаряда», - йдеться в повідомленні.

Родина і той випадок пережила, але частину вцілілих речей все ж перевезли у гараж, аби хоч щось залишилося неушкодженим. Проте місяць тому всі ці речі згоріли внаслідок чергового влучання російського снаряда. Після цього прийняли рішення виїхати та звернулися по допомогу до поліцейської евакуаційної групи. «З початку цієї страшної війни ми мешкаємо практично на лінії розмежування, тож знаємо у чому полягає цінність життя. І знаєте – це точно не матеріальні блага. Втративши все майно, ми не втратили один одного, жагу до життя та любов до України», – ділиться Олена Вікторівна.

Читайте також: На Харківщині з під-обстрілів евакуювали 17 людей, з них семеро - діти

Наразі подружня пара перебуває у безпеці.

Як повідомляв Укрінформ, за останню добу зафіксовано 156 ударів по 21 населеному пункту Запорізької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-