Суд збільшив вирок водієві, з вини якого загинула сім'я військового з Буковини

Суд збільшив вирок водієві, з вини якого загинула сім'я військового з Буковини

Укрінформ
Апеляційний суд призначив суворіше покарання водієві, з вини якого загинула сім'я військового з Буковини - десять років тюрми. Попередній вирок був – вісім років ув’язнення.

Про це повідомляється на сайті Чернівецької обласної прокуратури, передає Укрінформ.

“За принципової позиції ювенальних прокурорів Чернівецької обласної прокуратури апеляційний суд змінив вирок винуватцю ДТП, з вини якого загинув військовий з дружиною та двома дітьми (ч. 3 ст. 286 КК України). Йому призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі”, - йдеться в повідомленні.

Прокурори довели, що чоловік, у липні 2022 року, керуючи транспортним засобом “Ford Transit”, порушив правила дорожнього руху на трасі “Житомир – Чернівці”, виїхав із другорядної дороги на головну, не надав перевагу у русі автомобілю “Skoda Favorit”, у результаті чого відбулося зіткнення транспортних засобів.

Зазначається, що внаслідок ДТП тілесні ушкодження отримав 19-річний водій легковика. А четверо його пасажирів - 45-річний військовослужбовець, його дружина та діти - загинули на місці.

За скоєне правопорушення обвинувачення просило призначити підсудному покарання у вигляді 10 років позбавлення волі, однак Хотинський районний суд засудив чоловіка до 8 років з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки.

Прокурори не погодилися з таким вироком і подали апеляційні скарги.

Читайте також: У Києві Toyota в'їхала у зупинку - двоє постраждалих

Чернівецький апеляційний суд погодився з позицією прокурора і призначив нове покарання — 10 років позбавлення волі із позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки.

Вирок суду набрав чинності з моменту його проголошення.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 22 жовтня водій автомобіля “Honda” збив на смерть військового біля одного з блокпостів на в'їзді до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-