Обшуки у виконувача обов’язків мера Чернігова: Ломако розповів деталі відрядження за кордон

Обшуки у виконувача обов’язків мера Чернігова: Ломако розповів деталі відрядження за кордон

Ексклюзив
Укрінформ
В.о.міського голови Чернігова Олександр Ломако розповів деталі свого відрядження за кордон у травні, у зв'язку з яким у нього проводилися обшуки.

Про це він розповів у коментарі кореспондентові Укрінформу.

"У травні цього року я єдиний раз у році виїжджав за кордон на підписання угод про партнерство з французьким Реймсом і німецьким Аахеном. В останньому ми були одночасно із Президентом України, який отримував там нагороду Карла Великого. Щодо нібито моїх відвідин Бельгії й Нідерландів, то офіційно заявляю, що в Нідерландах я ніколи не був, а в Бельгії змушений був побувати через страйк залізничників і скасування поїзда з Реймса до Аахена. Я змушений був їхати через Брюссель іншим потягом і був у столиці Бельгії буквально дві години проїздом", - сказав Ломако.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 26 жовтня у в.о. міського голови Чернігова Олександра Ломака відбулися обшуки.

Радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян поінформувала, що обшуки у Чернігівській обласній та міській радах та за місцем проживання заступника голови облради та в.о. міського голови пов'язані з перевіркою законності перебування їх за кордоном.

Читайте також: У ДБР пояснили, чому проводили обшуки у Чернігівській обласній та міській радах

Зокрема, за словами Сапьян, в.о голови Чернігівської міської ради оформив відрядження з 7 травня до Німеччини, і правоохоронці з’ясовують, яким чином він побував у Франції, Бельгії, Нідерландах і Польщі. За інформацією ДБР, за кордоном посадовець перебував орієнтовно з 7 по 21 травня.

Чернігів установив побратимські стосунки із французьким Реймсом і німецьким Аахеном, офіційне підписання угод відбулося в цих містах 9 та 14 травня. В Аахені Ломако перебував одночасно із Президентом Володимиром Зеленським.

Фото: Сайт Чернігова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-