На Закарпатті затримали голову громадської організації, який інсценував замах на своє вбивство

На Закарпатті затримали голову громадської організації, який інсценував замах на своє вбивство

Фото
Укрінформ
Правоохоронці затримали на Закарпатті голову громадської організації, який інсценував замах на своє вбивство.

Про це повідомила у Фейсбуці поліція Закарпатської області, передає Укрінформ.

"В Ужгороді поліція викрила 38-річного голову місцевої громадської організації, який інсценував замах на своє вбивство. Йдеться про інцидент, який трапився 24 жовтня на одній із АЗС міста. Того дня чоловік повідомив до поліції про виявлення гранати на днищі свого автомобіля", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, поліцейські-вибухотехніки, які виїхали на місце події, обстежили транспортний засіб та знешкодили бойову гранату. Після цього слідчі та оперативники розпочали першочергові заходи для зʼясування всіх обставин злочину.

В результаті оперативники кримінальної поліції спільно з працівниками Служби безпеки України встановили, що до події причетний сам заявник.

"Відомо, що напередодні ввечері фігурант заїхав на одну з СТО в Ужгородському районі, де скористався підйомником та самостійно прикріпив гранату до свого авто. І вже наступного дня, приїхавши на заправку, повідомив правоохоронців про нібито замах на його життя", - зазначили в поліції.

Правоохоронці провели невідкладні обшуки за місцем проживання та у транспортних засобах зловмисника. В одному з авто було виявлено цілий арсенал бойової зброї, а саме: автомат Калашникова з глушником, кулемет, понад 200 набоїв різного калібру, гранати, запали до них та магазини до пістолета; в іншому автомобілі — пістолет ПМ та штик-ніж; в будинку підозрюваного поліцейські виявили гвинтівку з підствольним нранатометом, клинок, мачете, приціл до ручного протитанкового гранатомета та глушник.

Читайте також: В Одесі затримали іноземця, який замовив убивство власника столичної клініки

Усі речові докази слідчі вилучили. Оперативники зараз встановлюють походження цієї зброї.

"38-річного фігуранта затримали в порядку статті 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Йому інкримінують ч. 1 ст. 263 та ст. 383 Кримінального кодексу України, тобто незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами та завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення", - повідомляють в поліції.

Як зазначається, у скоєному зловмисник зізнався. Йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, 24 жовтня вибухотехніки поліції обстежили автівку на одній із АЗС в області й вилучили предмет, схожий на гранату.

Фото: Поліція Закарпатської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-