Суд повернув державі протирадіаційне укриття у центрі Рівного

Суд повернув державі протирадіаційне укриття у центрі Рівного

Фото
Укрінформ
Протирадіаційне укриття на 300 осіб, розташоване у центрі Рівного, повернули у державну власність.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

«Господарським судом Рівненської області задоволено позовні вимоги керівника Рівненської окружної прокуратури щодо повернення приватним товариством державі протирадіаційного укриття, ринкова вартість якого – понад 7,9 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Прокуратура встановила, що регіональне відділення Фонду державного майна по Рівненській області ще у 1999 році своїм наказом передало у приватну власність будівлю на майдані Незалежності в обласному центрі. Але у складі цієї будівлі також безпідставно передали 272 кв. м підвального приміщення, яке є протирадіаційним укриттям на 300 осіб і не підлягало приватизації.

У зв’язку з цим Рівненська окружна прокуратура скерувала до суду позовну заяву про визнання незаконним та скасування цього наказу в частині передачі підвального приміщення.

Читайте також: У ДСНС створюють онлайн-систему обліку укриттів

Зазначається, що після того, як рішення набере чинності, прокуратура контролюватиме хід його виконання, аби створити умови для безпечного перебування в укритті під час повітряної тривоги кільком сотням людей.

Як повідомляв Укрінформ, громадам Рівненщини повернули понад 5,6 тисячі квадратних метрів укриттів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-