У Кривому Розі вдвічі розширили мережу «пунктів незламності»

У Кривому Розі вдвічі розширили мережу «пунктів незламності»

Фото
Укрінформ
У Кривому Розі майже вдвічі буде розширена мережа "пунктів незламності". З 1 листопада відкриваються додатково 80 таких пунктів.

Про це у Фейсбуці повідомляє голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул, передає Укрінформ.

"У Кривому Розі майже вдвічі буде розширена мережа "пунктів незламності". З 1 листопада відкриваємо додатково 80 пунктів, всього буде понад 200, з них 140 - у закладах освіти та культури", - написав він.

Торік "пунктів незламності" було 120.

На сьогодні 118 облаштовано у школах, ліцеях та гімназіях, 22 - у закладах культури, 10 - у відділеннях поліції, 5 - на базі промислових підприємств і 46 пунктів обігріву та підзарядки гаджетів - в об’єктах бізнесу.

Зазначається, що представники влади вже з літа розпочали посилено готуватися до можливих блекаутів. На об'єктах інфраструктури встановлено більше 1000 генераторів різної потужності та створений резерв палива для них.

"Робимо додаткові механічні укріплення – біг-беги, габіони, мішки з піском для підстанцій, котелень, насосних, кисневих блоків лікарень тощо. Взагалі, це - величезний комплекс робіт, що включає також і облаштування "пунктів незламності", - говорить Вілкул.

Системами супутникового інтернету «Старлінк» облаштовано 58 пунктів.

Цьогоріч із міського бюджету виділили кошти на придбання «Старлінків» для ще понад 80 пунктів. Триває процедура закупівель.

Читайте також: Мапа пунктів незламності доступна в застосунку «Дія» - Шмигаль

На кожному пункті у закладах культури та освіти встановлені генератори, теплові гармати, медичні аптечки, передбачені куточки для матері та дитини. Пункти працюють цілодобово. У всіх таких точках, що розташовані у закладах освіти та культури, є укриття - вони або вже підготовлені, або ж роботи на завершальному етапі.

Раніше повідомлялось, що ознайомитися з переліком "пунктів незламності" криворіжці зможуть скориставшись спеціально розробленою інтерактивною картою, яка наразі оновлюється. Нові пункти будуть додані з 1 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-