На Київщині відкрили «Чудо Містечко» для літніх людей, які втратили житло через війну

На Київщині відкрили «Чудо Містечко» для літніх людей, які втратили житло через війну

Фото
Укрінформ
У Київській області запрацювало «Чудо Містечко» для людей літнього віку, які втратили своє житло через російську збройну агресію.

Про це Київська обласна військова адміністрація повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Участь у відкритті «Чудо Містечка» взяли заступник голови Київської ОВА Микола Бойко, засновник Wasatch Group Делл Лой Хансен, директорка To Ukraine with love Світлана Міллер, голова Бучанської районної держадміністрації Данило Мавлянов і представники благодійної організації.

Зазначається, що на цьому етапі в «містечку» можуть одночасно проживати близько 130 осіб у ста квартирах. Проживання там безоплатне, за часом не обмежене.

Читайте також: За пошкоджене житло уже нарахували майже два мільярди компенсації - Шуляк

Перші 67 людей уже отримали ключі від своїх осель. Вони розселяться у 48 квартирах. Решта будуть заселені до кінця року.

«Квартири мають сучасний ремонт, повністю вмебльовані, обладнані всім необхідним для комфортного проживання та мають вихід на власну терасу», – зауважили в ОВА.

Також на території «Чудо Містечка» буде функціонувати клабхаус, медпункт й укриття. Працюватимуть кабінети перукаря, стоматолога та інші.

Як повідомляв Укрінформ, у селі Софіївська Борщагівка Київської області відбулося заселення перших мешканців до квартирного комплексу, викупленого американськими благодійниками для людей, які постраждали від війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-