У Харкові не підлягають відновленню будівлі чотирьох шкіл

У Харкові не підлягають відновленню будівлі чотирьох шкіл

Укрінформ
У Харкові не підлягають відновленню після російських ударів минулого року будівлі чотирьох шкіл.

Про це повідомила на брифінгу директор департаменту освіти Харківської міської ради Ольга Деменко, передає кореспондент Укрінформу.

“Це школи 134, 46, 47 і 17”, - перерахувала Деменко.

Вона наголосила, що ці навчальні заклади планують побудувати “з нуля”.

Читайте також: В ОВА розповіли про наслідки російської атаки на Харків

“Ми зараз працюємо над цим питанням, шукаємо інвесторів, але це повинні бути інвестори дуже серйозні. Ми розуміємо, що це колосальні гроші, бо будівництво буде згідно з останніми вимогами ДБН, які з 1 листопада вступають в дію. Там повинні бути бомбосховища справжні, тобто це повинні бути надсучасні школи. Вже на дві школи є іноземні інвестори, які вивчають питання їх будівництва. Коли ми дійдемо з ними згоди, все розповімо”, - сказала Деменко.

За її інформацією, наразі в місті відновлюють майже 50 шкіл, 40 із них – за кошти, які надійшли з державного бюджету, ще 10 – за кошти іноземних благодійників.

“Ми чітко розуміємо, які школи першочергово необхідно відновити. Наприклад, ті, де було дуже багато дітей, тому що в мікрорайоні ця школа одна, або ту школу, яка була центром мікрорайону, який треба терміново відновлювати. Є бачення, пріоритетність”, - зазначила Деменко.

Читайте також: Школярі створюють деталі для дронів на 3D-принтері - фото в Telegram-каналі

Садочки у місті цього року не відбудовують.

Як повідомлялося, минулого року у Харкові відремонтували 33 школи і 16 садочків. Внаслідок російських обстрілів у місті пошкоджена половина закладів середньої освіти.

Будівля школи №134 була повністю знищена в результаті бою з російськими спецпризначенцями, які на "Тиграх" прорвалися до Харкова 27 лютого 2022 року та забарикадувалися в навчальному закладі.

Фото: objectiv.tv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-