На вихідних в Україні переважно тепло, але з короткочасними дощами

На вихідних в Україні переважно тепло, але з короткочасними дощами

Погода
Укрінформ
Погода на вихідних 21-22 жовтня у більшості регіонів України буде переважно хмарною, з короткочасними дощами, але незвично теплою для цієї пори.

Про це Укрінформу повідомили в Sinoptik.ua.

За даними синоптиків, у суботу потепління обійде лише Сумську та Чернігівську області. Тут максимальна температура вдень становитиме +10…+12 °С. На сході країни стовпчики термометрів піднімуться до +16…+19 °С, у західних та центральних областях – до +21…+23 °С. А в південні регіони наче ненадовго знову повернеться літо – повітря тут прогріється до +23…+24 °С.

У більшості областей субота буде похмурою із проясненнями. У західних, північних і східних областях імовірні невеликі дощі.

У неділю жовтень продовжить ніжити несподіваним теплом. На півдні та південному сході країни термометри покажуть +22…+25 °С, на сході та в центрі – до +18…+21 °С. У решті регіонів очікуються +16…+18 °С. У Сумській та Чернігівській областях буде прохолодніше – +13…+15 °С.

На Закарпатті, Львівщині та Волині дощитиме цілий день, також опади можливі в усіх північних областях. На решті території України буде хмарно, але без опадів.

Читайте також: «Бабине літо» цьогоріч триватиме 3-4 дні - синоптик

На початку нового тижня температура поступово почне знижуватись. У понеділок у західних і північних областях очікується до +12…+15 °С, у центрі – до +14…+16 °С. На сході та південному сході країни погода на початку тижня потішить комфортними +18…+20 °С. На півдні буде ще тепліше – +20…+22 °С. На всій правобережній Україні в понеділок місцями пройдуть невеликі дощі.

Синоптики також попереджають, що 21-22 жовтня в Одеській, Херсонській та Миколаївській областях прогнозується надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-