Премію Станіслава Вінценза отримав громадський діяч Йосиф Зісельс

Премію Станіслава Вінценза отримав громадський діяч Йосиф Зісельс

Укрінформ
В Івано-Франківську завершився дводенний форум Via Carpatia. Премію Станіслава Вінценза «За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів» отримав український громадський діяч та дисидент єврейського походження Йосиф Зісельс.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Лауреат премії Вінценза розповів, що більшу частину свого життя проживав у Чернівцях. З творчістю Станіслава Вінценза, яка відкрила світу гуцулів, познайомився ще у дитинстві. Надзвичайно любить Карпати. Запевняє, що «хворіє» ними, обходив їх пішки, і у свої 77 - досі катається в горах на лижах.

«Як розпочалась ця жорстока війна 10 років тому, особливо торік, я шукав місця, щоб працювати з психологічною реабілітацією жертв війни. Не лише жінок і дітей, але й військовослужбовців, військовополонених і постраждалих жінок. Я ці місця знайшов в Карпатах. У нас є 10 локацій і наша команда – це 250 осіб, а це - психологи, психіатри, арттерапевти, волонтери. Ми працюємо тут з тисячами людей, які постраждали у війні, щоб не допустити їх до психічних хвороб…Черга до нас – 12 тисяч людей, ми змогли допомогти 2,5 тисячам, а це - крапля, бо війна продовжується і цих людей буде багато», - зазначив Зісельс.

Він зауважив, що ця команда працює в Карпатах за програмою «Відновлення під час війни».

Також, Зісельс переконаний, що, коли українці перебували в лоні імперії, то сформували свої цінності виживання, а тепер вони поступово формують цінності самореалізації.

Читайте також: В Україні створюють систему відновлення й реабілітації звільнених з російського полону - Коордштаб

Відомо, що у минулі роки премії імені Вінценза були удостоєні Юлія Паєвська (Тайра), Мирослав Маринович, Іван Малкович, Леонід Фінберг та Петро Рихло. Наразі вони утворюють «Коло Вінценза» – інтелектуальний клуб людей, об’єднаних високими гуманістичними ідеалами.

Стані́слав Ві́нценз — польський письменник, філософ, перекладач.

Як повідомляв Укрінформ, 13-15 жовтня в Івано-Франківську проходив Міжнародний форум Via Carpatia. Форум відбувся за фінансової підтримки Українського культурного фонду та Міжнародного фонду “Відродження”. Літературно-мистецьку зустріч «Слово у війні», яка відбулась в рамках форуму, підтримав Український інститут книги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-