У Тернополі двом службовцям військкомату оголосили підозру у катуванні та позбавленні волі

У Тернополі двом службовцям військкомату оголосили підозру у катуванні та позбавленні волі

Укрінформ
Двом службовцям військкомату у Тернополі повідомили про підозру у катуванні та незаконному позбавленні волі людини.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає Укрінформ.

"За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру командиру та солдату-гранатометнику відділу охорони роти охорони об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Їм інкриміновано катування, а солдату ще й незаконне позбавлення волі людини (ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 146 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, увечері 6 жовтня 2023 року солдат-гранатометник разом із двома невстановленими особами у військовій формі зупинили місцевого мешканця для перевірки документів. Після того, як вони з’ясували, що він є уродженцем РФ, запропонували проїхати до військкомату.

Отримавши відмову, кілька разів вдарили його, насильно заштовхали до автомобіля та відвезли до ТЦК.

Згодом, у соцмережах з’явилося відео, на якому двох лежачих мобілізованих б’ють військові. Серед них і був потерпілий.

Встановлено, що причиною конфлікту стало непорозуміння цих двох мобілізованих із черговим військкомату напередодні. Бувши п’яними, вони намагались забрати у чергового зброю та били у присутності свідків. Саме це і викликало агресію у підозрюваних. За цим фактом теж зареєстровано кримінальне провадження.

Читайте також: Держбюро розслідувань відкрило 260 справ про порушення у військкоматах та ВЛК

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення від займаних посад.

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, Як повідомлялося, 8 жовтня у мережі з'явилось відео, де у Тернополі співробітники ТЦК б'ють чоловіка. Мер Тернополя відреагував на інцидент у Телеграм і закликав інших мешканців повідомляти до військової прокуратури та поліції про випадки неналежного чи жорстокого ставлення під час проведення мобілізаційних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-