У Кривому Розі з'явилися нові патріотичні мурали

У Кривому Розі з'явилися нові патріотичні мурали

Фото
Укрінформ
У Кривому Розі почали створювати дедалі більше патріотичних муралів, які не тільки прикрашають місто, а й підносять бойовий дух та настрій  місцевих жителів.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул, передає Укрінформ.

"У нашому місті почало створюватися все більше і більше патріотичних муралів. Вони не тільки прикрашають місто, але й піднімають бойовий дух та настрій криворіжців. Саме тому ми підтримали кілька ідей наших художників та забезпечили митців фінансуванням та матеріалами для створення муралів", - написав він.

Зараз на одній з багатоповерхівок у 44-му кварталі створюється мурал, який увібрав у себе збірний образ криворізького воїна-козака. До завершення робіт ще приблизно тиждень. Над стінописом працює Ігор Ветушинський, який є автором проєкту "Кольори промислового міста".

"А при вході до парку Богдана Хмельницького втілено ще один патріотичний мурал – це наш сталевий, незламний Кривий Ріг. Кар'єрний самоскид – це символ могутності нашого міста, такими ми перегородили дорогу оркам до нашого міста на початку війни на Миколаївській трасі. А гвинтокрили – символ того, як на першому тижні війні саме вони завдали удару по орківській колоні з 300 одиниць техніки, яка йшла на нас, спочатку на Баштанці, а потім під Новим Бугом.", - зазначив Вілкул.

Він додав, що на пропозицію влади відгукнулася криворізька художниця Анастасія Щербак, яка вже не вперше робить мурали.

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові замість зображення Пушкіна на вулиці, яка поки ще має його ім’я, створили мурал із соняхами та сучасною українською поезією.

Фото: Олександр Вілкул, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-