САП проситиме арешту мера Сум з можливістю внесення застави у ₴10 мільйонів

САП проситиме арешту мера Сум з можливістю внесення застави у ₴10 мільйонів

Ексклюзив
Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) підготувала клопотання до Вищого антикорупційного суду про обрання затриманому на хабарі меру Сум запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 10 млн гривень застави.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу заступник керівника САП Андрій Синюк.

“САП клопотатиме про арешт мера міста Суми з можливістю внесення 10 млн гривень застави”, - сказав він.

Крім того, прокурор проситиме в суді обрати запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення 5 млн гривень застави і для очільника Департаменту інфраструктури Сумської міськради, додав Синюк.

Як повідомлялося, меру Сум і очільнику Департаменту інфраструктури міськради інкримінують прохання і одержання 2 млн 130 тис. гривень хабаря.

Правоохоронці з’ясували, що посадовці вимагали неправомірну вигоду за вирішення питання про встановлення виконавчим комітетом Сумської міської ради для юридичної особи нового економічно обґрунтованого тарифу на поводження з побутовими відходами та нестворення штучних перешкод у здійсненні господарської діяльності підприємством.

Читайте також: Меру Сум повідомили підозру в одержанні понад 2 мільйонів хабаря

Мера міста та директора Департаменту викрили «на гарячому» 2 жовтня одразу після одержання третьої частини обумовлених коштів - 1 430 000 гривень.

У САП не називають імена підозрюваних, проте на сайті Сумської міськради вказано, що мером міста є Олександр Лисенко, а директором Департаменту інфраструктури міськради - Олександр Журба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-