Суддя з Івано-Франківщини знайшов «прослушку» в кабінеті - ВРП звернулася до Офісу генпрокурора

Суддя з Івано-Франківщини знайшов «прослушку» в кабінеті - ВРП звернулася до Офісу генпрокурора

Укрінформ
Суддя Калуського суду Івано-Франківської області повідомив, що у телевізорі, який знаходився у його робочому кабінеті, було виявлено спеціальний технічний засіб для негласного отримання інформації.

Про це повідомила пресслужба ВРП, передає Укрінформ.

“Суддя Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області Олег Мигович повідомив, що у телевізорі, який знаходився у його робочому кабінеті, було виявлено спеціальний технічний засіб для негласного отримання інформації”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що засіб виявив майстер під час ремонту, після того як через майже рік користування телевізор вийшов з ладу.

За вказаними фактами суддя звернувся до Калуського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області та повідомив про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 359 Кримінального кодексу України – незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації.

Читайте також: Як подолати корупцію в судах: у ВРП вважають, що їй потрібна дисциплінарна функція

Матеріали за його заявою зареєстровані та направлені до Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області для прийняття рішення. Наразі перевірку повідомлених обставин здійснюють правоохоронні органи.

На переконання судді, незаконне збирання інформації шляхом встановлення в його службовому кабінеті спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації є втручанням у здійснення правосуддя та проявом неповаги до суду.

З огляду на вказане ВРП вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві викрили так зване «детективне агентство», учасники якого здійснювали незаконне стеження за громадянами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-