На Закарпатті із початку року зафіксували 14 землетрусів

На Закарпатті із початку року зафіксували 14 землетрусів

Укрінформ
На Закарпатті із початку року зафіксували 14 землетрусів, найпотужніший стався у лютому, востаннє регіон трусило у минулої суботи, 23 вересня.

Як передає Укрінформ, про це в коментарі місцевому телеканалу "21 канал" повідомив співробітник Головного центру спеціального контролю Юрій Андрущенко.

"Найпотужніший із 14 зареєстрованих в цьому році на Закарпатті землетрусів стався в районі селища Велика Добронь в 19 км на захід від міста Мукачева. Його магнітуда склала 3,3 за шкалою Ріхтера. Востаннє в області землетрус фіксували в суботу, 23 вересня біля села Голубине на Свалявщині, магнітуда була 2 бали, стався він на глибині 2 км", - повідомив Андрущенко.

З його слів, небезпека частих землетрусів на Закарпатті обумовлена локальним впливом сейсмічних джерел, а також потужною сейсмоактивністю зони Вранча та близькості до неї регіону.

Відтак, Закарпаття вважається районом з підвищеною сейсмічністю.

Читайте також: На Закарпатті зафіксували землетрус

Утім, наголошує Андрущенко, закарпатські землетруси низькоенергетичні та їх реєструють лише інструментальними методами.

Водночас в регіоні є досить відчутними локальні землетруси - проте, тільки в епіцентрах. Це також обумовлене тим, що фіксовані закарпатські землетруси не мають великої сили.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому цього року у Румунії у сейсмічній зоні Вранча стався землетрус магнітудою 4,5, поштовхи відчули й у Молдові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-