У Старокостянтинові попрощалися з пілотом, загиблим при падінні вертольотів Мі-8 на Донеччині

У Старокостянтинові попрощалися з пілотом, загиблим при падінні вертольотів Мі-8 на Донеччині

Фото
Укрінформ
У Старокостянтинові, що на Хмельниччині, 2 вересня попрощалися з льотчиком-штурманом, старшим лейтенантом Валентином Воробцем, загиблим при падінні вертольотів Мі-8 на Донеччині поблизу села Новоявленка.

Про це Укрінформу повідомили у Старокостянтинівській міській раді.

«Сьогодні відбулась офіційна церемонія прощання з нашим земляком - старшим лейтенантом Валентином Воробцем, пілотом-штурманом вертольота. Він загинув біля села Новоявленка Краматорського району на Донеччині під час виконання бойового завдання», - повідомили в міськраді.

Земляки прощалися із Валентином Воробцем в приміщенні Гарнізонного будинку офіцерів.

Провести в останню путь загиблого авіатора прийшли рідні, близькі та друзі, а також бойові побратими та представники влади.

Читайте також: На Вінниччині прощаються з пілотом, загиблим при падінні вертольотів Мі-8 на Донеччині

Як повідомляв Укрінформ, 31 серпня впали два військові гелікоптери Мі-8. Загинули четверо пілотів і два авіатехніки.

Завершили свій бойовий шлях шестеро українських захисників: командир вертольота, полковник Віктор Опанасюк (1967 р.н.), командир ланки льотної ескадрильї, капітан Владислав Римар (1995 р.н.), штурман ланки, старший лейтенант Іван Яровий (2000 р.н.), льотчик-штурман, старший лейтенант Валентин Воробець (2000 р.н.), старший бортовий авіаційний технік, капітан Юрій Анісімов (1986 р.н.), старший бортовий авіатехнік, капітан Євген Кисіль (1988 р.н.).

ДБР попередньо кваліфікувало подію за ст. 416 Кримінального кодексу України (Порушення правил польотів або підготовки до них). Однак розглядаються й інші можливі причини катастрофи: технічна несправність, диверсія або ураження вертольотів ворогом.

1 вересня із загиблими екіпажами попрощалися у Полтаві, де базується їхня бригада. Капітана Анісімова поховали в Полтаві, 2 вересня - капітана Владислава Римара – у Ладижині на Вінниччині та Івана Ярового на Харківщині. Інших загиблих проведуть в останню путь сьогодні, 2 вересня, в їхніх рідних населених пунктах у Чернігівській і Київській. Усіх героїв поховають на місцевих Алеях Слави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-