На Київщині в шести приватних дитсадках зафіксували спалах кишкової інфекції

На Київщині в шести приватних дитсадках зафіксували спалах кишкової інфекції

Укрінформ
На Київщині в шести приватних дитсадках зафіксували спалах кишкової інфекції, фахівці пов'язують його з роботою кейтерингової компанії.

Про це у Фейсбуці повідомляє Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб, передає Укрінформ.

"На Київщині зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції в шести приватних дитячих садочках Бучанського та Фастівського районів, повʼязаний з компанією, яка забезпечувала заклади освіти харчуванням. Станом на 1 вересня зареєстровано 18 випадків серед дітей від 2 до 6 років, які 30 серпня вживали харчові продукти, доставлені в садочки кейтеринговою компанією. На стаціонарному лікуванні перебуває 17 дітей, з них 1 дитина у відділенні інтенсивної терапії", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У «Дніпрі-1» масове отруєння перед матчем з «Панатінаїкосом» - журналіст

Зазначається, що фахівці ДУ «Київський ОЦКПХ МОЗ» розпочали епідеміологічне розслідування з метою встановлення джерела інфікування та локалізації спалаху. Проводяться лабораторні обстеження, спрямовані на виявлення збудника захворювання.

Читайте також: У Львові госпіталізували з отруєнням шістьох відвідувачів фастфуду

Як повідомляв Укрінформ, в Україні триває загальнонаціональна кампанія з «наздоганяючої вакцинації» проти кору для дітей, які внаслідок зміни місця проживання, тимчасового виїзду за кордон чи інших обставин пропустили планові щеплення. Зокрема, щеплення проти кору пропустили щонайменше 260 тисяч дітей віком від 2 до 18 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-