На Донеччині через обстріли розвантажилася ТЕС, знеструмлена шахта

На Донеччині через обстріли розвантажилася ТЕС, знеструмлена шахта

Укрінформ
Через російський обстріл у Донецькій області зменшилося виробництво електроенергії на одній з теплоелектростанцій та знеструмилася шахта.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"У Донецькій області через обстріли було пошкоджено дві повітряні лінії 330 кВ, що призвело до розвантаження ТЕС та знеструмлення однієї з шахт. Також через пошкодження ліній у результаті ворожих обстрілів в області знеструмлено 12 населених пунктів, де зареєстровано 14 тисяч споживачів", - йдеться у повідомленні.

Через бойові дії залишається також знеструмленою частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Херсонській, Харківській, Чернігівській областях. У Херсоні залишаються знеструмленими близько 9,7 тис. споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, але ремонтні роботи сповільнені через обстріли.

У Київській області через грозу знеструмлено 43 населених пункти. Негода спричинила відключення близько 9 тисяч споживачів в Одеській, Полтавській та Чернігівській областях. Водночас, на Львівщині заживили 77 тис. споживачів, які були напередодні знеструмлені через грозу.

Читайте також: Через обстріли на Донеччині обмежували роботу ТЕС

Крім того, знеструмлювалися близько 3,5 тисячі споживачів у Києво-Святошинському районі Київської області через пошкодження повітряної лінії електропередачі 10 кВ. За кілька годин пошкодження було усунуте, споживачів заживлено.

Як повідомлялося, на одній з українських теплоелектростанцій після ремонту повернувся в роботу енергоблок робочою потужністю 190 МВт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-