На полтавського фітнес-тренера, який ображав військових, можуть відкрити ще дві справи

На полтавського фітнес-тренера, який ображав військових, можуть відкрити ще дві справи

Укрінформ
На фітнес-тренера з Полтави, якого підозрювали у хуліганстві, можуть відкрити ще два кримінальні провадження після відповідного подання обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) до СБУ.

Про це повідомив Полтавський обласний ТЦК та СП у Фейсбуціпередає Укрінформ.

"Саме за статтею 435-1 «Образа честі і гідності військовослужбовця» та статтею 436-2 Кримінального кодексу України було направлене подання до Служби безпеки України від імені ТЦК. До того ж відразу після інциденту військовослужбовці викликали поліцію, щоправда, правопорушник відмовився їх чекати і втік", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше особу правопорушника встановили поліцейські та відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Полтавський обласний ТЦК та СП зазначає, що мова про полтавця Романа Заволоку, який, як йдеться у повідомленні, вже не вперше ображає військових.

Широкого розголосу набула чергова витівка Романа Заволоки – вже сумно відомого фітнес-тренера, який, очевидно, відчув свою безкарність і періодично ображає честь і гідність військовослужбовців ЗСУ – представників ТЦК та СП, які здійснюють заходи оповіщення в місті Полтава.

Читайте також: Смертельна стрілянина: поліція показала відео з бодікамер патрульних у Дніпрі

Одним з таких військових став Олександр Мацько – старший солдат ЗСУ, який воює з 2016 року. Старший солдат служив добровольцем у батальйоні спеціального призначення Нацгвардії "Донбас". На його рахунку – служба Україні у різних розвідувальних або штурмових підрозділах і поранення.

Зазначається, що про підозру щодо хуліганства Заволоці вже оголосили, Мацько та інші військовослужбовці вже дають проти нього свідчення

Місцеве видання "Зміст" з посиланням на власні джерела повідомляє, що Заволоку та чоловіка, який його підтримував, затримали СБУ та поліція.

Фото: соцмережі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-