На Київщині відкрили меморіал на честь загиблих захисників

На Київщині відкрили меморіал на честь загиблих захисників

Фото
Укрінформ
У Дмитрівці Київської області відбулося відкриття меморіалу на честь бійців Збройних сил України, полеглих у бою з російськими загарбниками.

Про це Київська обласна військова адміністрація повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

Стела з іменами оборонців та їхніми фотографіями встановлена поруч із місцем, де 7 березня 2022 року військові 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого вступили в бій із російськими військами. Того дня 26 українських захисників загинули у протистоянні з ворогом.

Участь у відкритті меморіалу взяли народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк, заступник голови Київської ОВА Микола Бойко, голова Бородянської громади Олександр Сахарук, родичі загиблих, представники духовенства і громад, звідки були родом загиблі воїни, а також місцеві жителі.

Подвиг полеглих вшанували молитвою і хвилиною мовчання. До пам'ятника були покладені квіти.

Читайте також: Керівництво держави вшанувало пам’ять захисників України

Як повідомлялося, щороку 29 серпня відзначається День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

У Києві в День пам'яті захисників цьогоріч відкрили фотовиставку й висадили дерева. Також у столиці відбулося покладання квітів і поминальний молебень за участю військовослужбовців, ветеранів, рідних і близьких загиблих оборонців, представників громадських організацій та міської влади.

Фото: Телеграм КОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-