В Умані готуються до приїзду хасидів

В Умані готуються до приїзду хасидів

Укрінформ
Місто Умань на Черкащині готове прийняти хасидів не менше, аніж минулого року.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник Уманської РВА Ігор Миклащук.

“Підготовка та перемовини щодо прибуття прочан-хасидів, як і в попередні роки, здійснюється центральними органами державної влади. Робиться комплекс робіт і на місцевому рівні. Безумовно, війна наклала свій відбиток на цю підготовку, однак ми маємо позитивний досвід минулого року. Цьогоріч готові прийняти хасидів не менше, аніж минулого року. Будуть готові комунальники, заклади громадського харчування, лікарні та всі необхідні служби”, - сказав Миклащук.

Директор благодійного фонду "Історико-культурний центр міста Умані" Ірина Рибницька розповіла, що цього року фонд створив гарячу лінію для хасидів трьома мовами.

Читайте також: Понад 30 тисяч хасидів прагнуть приїхати до Умані на Рош га-Шана - Держслужба з етнополітики

“Маючи досвід минулого року, ми працюємо над удосконаленням процесу перетину кордону, в'їзду до міста та пришвидшення усіх необхідних процедур. Цьогоріч створено спеціальний вебсайт, який зібрав усю інформацію, яка необхідна паломнику, що збирається в Україну. Також створено гарячу лінію для паломників-хасидів, яка працює трьома мовами: українською, англійською та на івриті й спрямована на вирішення будь-яких проблемних питань, що можуть виникнути під час паломництва”, - сказала вона.

Свято Рош-га-Шана цього року відзначатимуть із 15 вересня по 17 вересня.

Як повідомляв Укрінформ, минулого року Умань відвідали 29 тисяч хасидів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-