У центральному парку Чернівців демонтують братську могилу радянських генералів

У центральному парку Чернівців демонтують братську могилу радянських генералів

Фото
Укрінформ
У Центральному парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка у Чернівцях розпочали демонтаж братської могили радянських генералів та офіцерів.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька міська рада.

"Незабаром у парку Шевченка більше не буде братської могили радянських генералів та офіцерів. Пам’ятник демонтуємо, а тіла ексгумуємо та перепоховаємо на кладовищі, що на Зеленій", - йдеться у повідомленні.

Сам демонтаж радянського пам'ятника може зайняти декілька днів.

Як розповіла у коментарі кореспонденту Укрінформу директорка парку Марта Шумілова-Лисякова, на тому місці хочуть створити новий громадський простір для відпочинку чернівчан і гостей міста.

"Ми будемо розглядати варіанти для створення на тому місці якогось простору. Можливо, створимо щось таке, щоб там був камерний простір для вуличної музики, для камерних заходів. Поки що остаточне рішення не прийнято, воно у процесі", - сказала керівниця парку.

За її словами, рішення про демонтаж цього пам'ятника виконком міської ради прийняв ще навесні цього року. Попередньо демонтаж цього пам'ятника погодили із Міністерством культури та інформаційної політики.

Читайте також: Памятник радянській армії у Софії обгородили парканом

Як розповідав місцевим ЗМІ кандидат історичних наук, асистент кафедри історії України ЧНУ Назарій Христан, братська могила офіцерів і генералів радянської армії була встановлена 24 жовтня 1969 року за ініціативи Чернівецького облвиконкому. Це було виключно бажання партійних функціонерів вислужитися.

У могилі поховані герої Радянського союзу генерал-майор Федір Бобров і полковник Лаврентій Волошин, а також інші представники офіцерського складу радянської армії. Усіх їх перепоховали сюди у 1969 році.

Фото: Чернівецька міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-