Суд відхилив апеляційну скаргу мера Рівного у справі про його відсторонення від посади

Суд відхилив апеляційну скаргу мера Рівного у справі про його відсторонення від посади

Укрінформ
Суд відхилив апеляційну скаргу міського голови міста Рівне Олександра Третяка у справі про його відсторонення від посади.

Як передає Укрінформ, відповідне відео із засідання Рівненського апеляційного суду оприлюднив у Фейсбуці сам Третяк.

«Апеляційну скаргу Третяка Олександра Віталійовича залишити без задоволення. Постанову Рівненського міського суду Рівненської області від 10 липня 2023 року залишити без змін», – повідомили на засіданні.

Читайте також: Мера Рівного суд позбавив права обіймати посаду впродовж року - ЗМІ

У відеокоментарі після закінчення суду Третяк назвав рішення суду політично вмотивованим. Він також зазначив, що попереду буде ще багато боротьби.

Як повідомляв Укрінформ, міського голову Рівного Олександра Третяка суд першої інстанції визнав винним у вчиненні корупційного адміністративного правопорушення. Відповідне рішення 10 липня озвучив суддя Петро Денисюк. Покарання передбачає штраф у розмірі 6 800 грн, а також позбавлення права обіймати посаду терміном в один рік.

Раніше НАЗК склало три протоколи на мера Рівного, у яких вбачали конфлікт інтересів: щодо повернення собі премій, голосування за призначення керуючою справами виконкому та призначення їй премій і надбавок. Перші два протоколи закрили за відсутністю складу порушення та за строками давності.

Остання справа стосується нарахування премій і доплат керуючій справами міськвиконкому Марії Корнійчук, яка під час виборчої кампанії внесла до кандидатського фонду Третяка 45 тис. грн. НАЗК вбачає у цьому конфлікт інтересів, сам мер це неодноразово заперечував.

Сам Третяк вважає, що справа є атакою на нього, пов'язана з місцевими політичними амбіціями та адміністративним тиском.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-