Між Полтавщиною та Харківщиною курсуватиме інклюзивний електропотяг

Між Полтавщиною та Харківщиною курсуватиме інклюзивний електропотяг

Фото
Укрінформ
Укрзалізниця запускає електропоїзд після капітального ремонту за маршрутом «Полтава – Лозова», в якому обладнані місця для людей з інвалідністю, також для них передбачений електропідйомник та санвузол із дотриманням вимог доступності.

Про це повідомила Полтавська ОВА, передає Укрінформ.

«Приміський електропоїзд серії Р9М відремонтували на київському заводі. Потяг був виготовлений у Ризі в 1977 році. Нині він обладнаний усіма зручностями для пасажирів. Після капремонту вагони стали безбар'єрними – пристосованими для перевезення людей з інвалідністю, маломобільних груп населення та пасажирів із дітьми», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вісім вагонів розраховані на 107 пасажирських місць, окремо є місця для людей з інвалідністю, також для них передбачений електропідйомник та санвузол із дотриманням вимог доступності. Є й пеленальний столик, крім того, вагони обладнані кріпленням для велосипедів, є зарядні пристрої для ґаджетів. У вагонах замінені всі світильники та прожектори на енергоощадні. Для безпечної посадки й висадки пасажирів у темний час доби забезпечили підсвітку над тамбурами.

Читайте також: Укрзалізниця продовжила додаткові рейси зі Львова у Карпати

Оновили й кабіну для машиністів. Тут для їхньої зручності є мікрохвильова піч. Задля безпеки громадян встановили монітор для відеоспостереження як усередині, так і ззовні електропотяга.

Зауважується, що такі оновлені потяги вже курсують на Полтавщині за напрямками: Полтава – Гребінка та Полтава – Кременчук.

Крім того, наразі до ремонту готують нову серію електропотягів ЕПЛ9Т виробництва Луганського тепловозобудівного заводу. Роботи планують розпочати з наступного року.

Як повідомляв Укрінформ, Укрзалізниця відкриває продаж квитків на новий міжнародний поїзд № 119/120 Київ – Хелм.

Фото: Полтавська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-