Майже 2000 вірян вирушили ходою до Почаївської лаври – влада стежить за ситуацією

Майже 2000 вірян вирушили ходою до Почаївської лаври – влада стежить за ситуацією

Укрінформ
На Хмельниччині попри заборону проведення масових релігійних заходів майже 2 тисячі вірян вирушили хресною ходою до Почаївської Лаври.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

«Цими вихідними, попри рішення Ради оборони області щодо заборони проведення масових релігійних заходів, у тому числі походів і демонстрацій, близько 2 тисяч вірян все ж вирушили хресною ходою до Свято-Успенської Почаївської Лаври. Ця подія викликала значний негативний суспільний резонанс в області, про що свідчать численні обурені публікації від жителів області у соціальних мережах», - йдеться у повідомленні.

За словами посадовця, ОВА відслідковує ситуацію, що склалася у зв’язку з цією подією, та вживає усіх можливих заходів, аби не допустити можливих провокацій та конфліктів, які можуть бути використані російськими пропагандистами.

Правоохоронці цілодобово забезпечують охорону громадського порядку, а також приділяють особливу увагу безпеці дорожнього руху за маршрутами пересування учасників ходи. Окрім того, вживаються заходи, аби мінімізувати кількість паломників, завдяки чому цьогоріч кількість учасників у рази менша, ніж у минулі роки, коли до ходи могли долучатися понад 20 тис. вірян.

Читайте також: На Чернігівщині спалили церкву Московського патріархату

«Окремо хочу поінформувати, що правоохоронці оперативно відреагували на інформацію стосовно учасниці ходи, у якої виявили георгіївську стрічку. Заборонену символіку працівниками поліції було вилучено, а на вірянку скали протокол про адмінправопорушення», - додав Тюрін.

Як повідомляв Укрінформ, міська рада Кам’янця-Подільського на Хмельниччині не надавала дозволу на проведення хресної ходи.

Фото: Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-