У Запоріжжі з'явилась інсталяція на підтримку закупівлі дронів для армії

У Запоріжжі з'явилась інсталяція на підтримку закупівлі дронів для армії

Фото
Укрінформ
У центрі Запоріжжя встановили інсталяцію "Катапульта, що стріляє бруківкою", створену на підтримку ініціативи щодо закупівлі дронів подвійного призначення у місті за бюджетні кошти.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Інсталяція "катапульта, яка стріляє бруківкою", - на підтримку петицій військовослужбовця ЗСУ Івана Мінченка з вимогою створення програми для закупівлі дронів подвійного призначення у місті Запоріжжі і їх додаткового фінансування за рахунок коштів депутатського фонду", - зазначив громадський активіст Богдан Загорулько.

Богдан Загорулько
Богдан Загорулько

Він додав, що сусідній Дніпро ухвалив програму та виділяє кошти на підтримку виробників дронів. Натомість у Запоріжжі, на його думку, на закупівлю дронів виділяється недостатньо коштів.

Автор інсталяції ветеран АТО Валентин Окунєв вважає, що місцева влада нераціонально використовує кошти міського бюджету. Зокрема, йдеться про заміну бруківки.

Валентин Окунєв
Валентин Окунєв

Біля катапульти він поклав бруківку, яку закупили за бюджетні кошти і клали в одному з районів міста. Потім будівельники залишили частину "зайвої" бруківки просто неба. Вона пролежала кілька місяців. 

"Вважаю, що під час війни мають забезпечуватися нагальні потреби. Це потреби оборони і потреби постраждалих від ворожих ударів у першу чергу. Підтримувати життєдіяльність міста треба, але перекладати бруківку, яка ще в нормальному стані, не на часі", - сказав він.

Інсталяція є своєрідною фотозоною. Там є інформація з аргументами щодо необхідності її створення, а також вказані банківські реквізити для тих, хто хоче підтримати збір на придбання дронів.

Читайте також: У Бучі створили інсталяцію в пам’ять про загиблих мешканців

Як повідомлялося, Дніпро запускає програму підтримки виробників FPV-дронів. На перший етап виділено 20 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-