Апеляційний суд направив на перегляд справу про зґвалтування неповнолітньої на Закарпатті

Апеляційний суд направив на перегляд справу про зґвалтування неповнолітньої на Закарпатті

Укрінформ
Закарпатський апеляційний суд скасував вирок попередньої інстанції щодо трьох підлітків за фактом вчинення сексуального насильства стосовно неповнолітньої та направив справу на новий судовий розгляд.

Як передає Укрінформ, про це повідомляєОфіс генерального прокурора.

За участі прокурорів Офісу генпрокурора Закарпатський апеляційний суд переглянув вирок Воловецького районного суду у кримінальному провадженні щодо трьох неповнолітніх осіб за фактом вчинення сексуального насильства стосовно неповнолітньої.

У судовому засіданні прокурори наполягали на скасуванні вироку через мʼякість призначеного судом першої інстанції покарання.

Також прокурори вимагали задовольнити в повному обсязі цивільний позов про відшкодування потерпілій моральної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

Засідання у справі проходили в закритому режимі.

Представники потерпілої повністю підтримали позицію прокурорів. Інтереси дівчини в суді захищали одні з найкращих адвокатських обʼєднань, у тому числі адвокати, які спеціалізуються на захисті потерпілих від сексуального насильства, наголосили в ОГП.

Читайте також: Двох черкаських правоохоронців підозрюють у згвалтуванні 17-річної дівчини

Ухвалою Закарпатського апеляційного суду вирок першої інстанції скасовано, а справу направлено на новий судовий розгляд.

Як повідомляв Укрінформ, 16 березня 2023 Воловецький районний суд Закарпатської області ухвалив вирок у кримінальному провадженні щодо трьох неповнолітніх осіб за фактом вчинення сексуального насильства стосовно неповнолітньої (ч. 3 ст. 153 Кримінального кодексу України). Їм призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі та звільнили від відбування покарання з іспитовим строком на два роки і поклали певні обовʼязки. Також суд частково задовольнив цивільний позов потерпілої на 450 тис. грн і стягнув на її користь 180 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-