Запорізька поліція розслідує справу про розпалювання релігійної ворожнечі

Запорізька поліція розслідує справу про розпалювання релігійної ворожнечі

Укрінформ
Запорізька поліція розслідує кримінальне провадження за фактом розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в ГУНП у Запорізькій області у відповідь на запитання, чи дійсно викликали на допит митрополита УПЦ МП Луку.

"СУ ГУНП в Запорізькій області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за фактом розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, за ч.1 ст.161 КК України", - йдеться у коментарі. 

Сьогодні, 9 серпня, Митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука оприлюднив на каналі Запорізької єпархії УПЦ МП відеозвернення, в якому заявив, що його викликали на допит в поліцію.

"Мене викликають сьогодні на допит. Нібито мій Телеграм-канал... розповсюджує чи сприяє розповсюдженню релігійної ворожнечі", - сказав він.

Раніше повідомлялось, 11 грудня 2022 року Рада національної безпеки та оборони запровадила персональні санкції проти семи ієрархів Української православної церкви (Московського патріархату). Серед інших до санкційного списку потрапив митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ МП Лука (Андрій Коваленко).

Читайте також: Суд визнав законним розірвання договору між монастирем УПЦ МП та Києво-Печерською Лаврою

РНБО заборонила митрополиту Луці користуватися активами, виводити капітали за кордон, обмежила для нього торговельні та інші операції, пов'язані з майном, а також позбавила державних нагород.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-