У Херсоні створили мурал, присвячений тимчасово окупованому Криму

У Херсоні створили мурал, присвячений тимчасово окупованому Криму

Фото
Укрінформ
У Херсоні в межах фестивалю муралів на укриттях «Від Конституції до Незалежності» з’явився стінопис, присвячений тимчасово окупованому Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Херсонська міська військова адміністрація.

«Відкритий фестиваль муралів на укриттях «Від Конституції до Незалежності» триває. У центрі міста з’явився стінопис, що присвячений тимчасово окупованому Кримському півострову», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Києві відкрили мурал із дівчиною, яка на початку війни врятувала собак з Ірпеня

Як зазначається, на стінописі зображений краєвид з вікна на Аю-Даг. Мурал створила херсонська художниця, викладачка Школи мистецтв №1 Альона Петровська. Концепцію запропонував заступник постійного представника Президента України в АРК Денис Чистіков.

Підкреслюється, що орнаменти, які використані на укритті, є копіями малюнків Лесі Українки, що були створені у період її життя в Криму, в яких вона намагалася продемонструвати власне бачення кримськотатарських національних візерунків.

Читайте також: Мурал Бенксі «Діти на «гойдалках» на Хрещатику законсервують

Крім того, як повідомила у Фейсбуці херсонка Оксана Погомій, на укриттях у місті з’явилися і малюнки котиків з кавунами.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-