На Дніпропетровщині скасували заборону на вилов риби, яка діяла після підриву Каховської ГЕС

На Дніпропетровщині скасували заборону на вилов риби, яка діяла після підриву Каховської ГЕС

Укрінформ
На Дніпропетровщині скасували заборону на виловлення риби, яку запровадили після підриву окупантами Каховської ГЕС. Однак залишається заборона "полювати" на раків.

Про це повідомляє в Телеграмі Дніпропетровська ОВА, передає Укрінформ.

"Після підриву окупантами Каховської ГЕС в області заборонили вилов риби. Віднині обмеження скасоване", – зазначених дописі.

В ОВА додали, що регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій скасувала заборону на виловлення риби, яка діяла в області майже два місяці.

Весь цей час фахівці здійснювали моніторинг стану річок, а також "відслідковували, як скоєний ворогом злочин проти довкілля вплине на якість води у них".

Наразі є висновок фахівців, що показники у нормі. Тож віднині вилов риби дозволений: промисловий, спортивний, любительський та підводний.

Водночас у департаменті нагадали, що під забороною залишається "полювання" на раків. У цих річкових мешканців сезон розмноження, а тому чіпати до кінця вересня їх не можна.

Читайте також: У водоймах півдня України заборонили вилов риби та морепродуктів

Як повідомлялося, уночі 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС. За фактом підриву правоохоронці розпочали розслідування за статтею про екоцид. В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-