«Деренівська купіль» – відновлення природою та термальними водами серед сучасного мистецтва

«Деренівська купіль» – відновлення природою та термальними водами серед сучасного мистецтва

PR
Укрінформ
Оздоровчо-розважальний комплекс розташований посеред мальовничої природи Карпатських гір, поблизу стародавнього Ужгорода.

Комплекс має зручну логістику (завдяки міжнародній трасі Київ–Чоп), водночас він – за селом Нижнє Солотвино, майже в лісі, отож, перебуваючи лише за 15 км від Ужгорода, ви – у самому серці карпатської природи.

Комплекс із ХVI століття відомий своєю цілющою кремнієвою водою і широкими можливостями для відпочинку та оздоровлення. Ще в 1935 році вчений Франтішек Візнер у дослідженні «Мінеральні джерела Підкарпатської Русі» писав про деренівську воду: «Як науковець, маю честь особисто рекомендувати її до вжитку і місцевим мешканцям, і всім громадянам Чехословацької республіки».

Хочеться зазначити, що «Деренівська купіль» має давню історію. Архівні матеріали показують хронологію її історії та розповідають про цілющі властивості деренівської води. Перша, документально підтверджена, згадка  датована 1582 роком. Протягом чотирьох століть Деренівка перебувала у складі шести держав, змінювала архітектуру та інфраструктуру. Однак незмінними залишалися її цінності: екологічно чистий простір та цілюща вода.

Сьогодні «Деренівська купіль» – курорт з унікальною територією та ботанічним садом, де зібрані понад 5 тисяч рослин з усього світу. Дендропарк закладений таким чином, що цвітіння одних рослин змінюють інші, отже, тут постійно – приголомшливі квіткові фотозони, які забезпечують безліч уподобайок у соцмережах.

На території комплексу «Деренівська купіль» розташовані сучасні готелі, ресторани, спа-комплекс, розважальний та оздоровчий центр, спортивні майданчики та зони для відпочинку. Про «Деренівську купіль» можна багато розповідати, але це той випадок, коли ліпше один раз побачити, аніж 100 разів почути.

УНІКАЛЬНІСТЬ КУРОРТУ ТЕРМАЛЬНА ВОДА, ЗБАГАЧЕНА ПРИРОДНИМ КРЕМНІЄМ

«Деренівська купіль» є термальним курортом. У спа-комплексі «Срібні Терми» розташовано напіввідкритий басейн із термальною лікувальною мінеральною водою. Субтермальну лікувальну воду «Закарпатська-2» видобувають із артезіанської свердловини завглибшки 640 м і охолоджують із 45°С до 34°С. Вона містить життєво необхідні елементи, серед яких – бор та кремній.

У разі зовнішнього застосування вода корисна для опорно-рухового апарату, серцево-судинної, нервової, дихальної, ендокринної, травної, репродуктивної, видільної систем та шкіри.

Термальну мінеральну воду «Закарпатська-1» видобувають з артезіанської свердловини завглибшки 352 м із температурою 29,5 °С. Завдяки високому вмістові кремнію (один із найвищих серед мінеральних вод України) ця вода має виражені детоксикаційні властивості, позитивно впливає на стан печінки, підшлункової залози, жовчного міхура, кістковий обмін, синтез колагену та сповільнює процеси старіння.

У самому серці комплексу розташовано сучасний бювет з обома видами мінеральної води – «Закарпатська-1» та «Закарпатська-2».

ОЗДОРОВЧИЙ КОМПЛЕКС «ІРИС» ТЕРИТОРІЯ ЗДОРОВ’Я МОЛОДОСТІ ТА КРАСИ

Оздоровчий центр «Ірис» – одна з основних мотивацій завітати в «Деренівську купіль». Тут поєднано водолікування, фізіотерапію, передові апаратні технології, найсучасніші методики, працює фахова команда медиків. Основа всіх процесів оздоровлення – деренівська вода. Мінеральна, термальна, збагачена кремнієм, бором, магнієм, вона є основою оздоровчого процесу.

До послуг гостей – програми для омолодження, очищення організму, побудови стрункого тіла, повернення пружності й еластичності шкіри, профілактики й усунення порушень опорно-рухового апарату. Також у оздоровчому центрі «Ірис» представлений широкий спектр фізіотерапевтичних процедур, апаратна та безапаратна косметологія на основі продукції від провідних світових брендів.

Рекомендовано поєднувати користування термальним басейном із вживанням води внутрішньо. Лікарі оздоровчого центру нададуть індивідуальні рекомендації стосовно зовнішнього та внутрішнього використання термальної мінеральної води, щоб отримати найбільшу користь та оздоровчий ефект.

Загалом курс для оздоровлення тут рекомендують проходити протягом 10–14 днів, тоді є тривалий ефект від впливу води. Утім, результат, подібний до детоксу, можна відчути й за два-три дні завдяки тиші, чистому повітрю та воді. Це – мінімальний термін для лікування від так званого синдрому менеджера. Саме за таким ефектом нині в Деренівку їде багато людей з Центральної та Східної України – подалі від повітряних тривог та стресів.

З фахівцями оздоровчого центру можна зв’язатися за телефонами +38 (050) 446 30 00, +38 (0312) 42 81 01.

ЗАВОД МІНЕРАЛЬНИХ ВОД

На території комплексу, де в радіусі 25 км немає жодного промислового об’єкта, діє сучасний завод мінеральних вод «Деренівська купіль». Тут з артезіанських свердловин видобувають лікувально-столову воду «Закарпатська-1» та питну – «Деренівська купіль».

Воду розливають за принципом «без розриву струменя» безпосередньо у місці видобування: вона не контактує з повітрям, її не перевозять. Ця технологія дає змогу зберегти всі природні властивості води. Воду розливають як у скляну, так і в екологічну ПЕТ-тару різних об’ємів та продають у національних і регіональних роздрібних мережах, у мережі «HoReCa», воду замовляють дипломатичні представництва та корпорації.

Номер телефону: +38 (050) 310 53 31.

СПА-КОМПЛЕКС «СРІБНІ ТЕРМИ»

У «Деренівській купелі» наразі функціонують чотири басейни, відвідування яких доступне не лише для мешканців готелів курорту, а й для всіх охочих. Біля найбільшого басейну Деренівки просто неба «Інфініті» можуть відпочивати понад 150 гостей. Це чудовий варіант для тих, хто має плавання за активний вид відпочинку: довжина басейну 25 м, ширина – 12,5 м, а глибина – від 1,2 до 1,8 м. Зони басейну з повітряним- і гідро-масажем ідеально підійдуть тим, хто хоче зняти напругу при мінімальних зусиллях.

Розташований басейн «Інфініті» у спа-комплексі «Срібні терми». Крім нього, у «Срібних термах» є ще один відкритий басейн з аквабаром та термальний басейн із водою, збагаченою природними кремнієм та бором. Загалом у «Срібних термах» біля басейнів можуть комфортно себе почувати понад 400 гостей.

Дізнатися графік роботи спа-комплексу та ціни на послуги можна за телефонами: +38 (0312) 42 83 83 та +38 (050) 407 77 64.

Упродовж року або за дощової погоди у «Деренівській Купелі» можна поплавати у критому басейні аквазони «Ірис», що в оздоровчому центрі «Ірис». Температура басейну тут завжди у межах +27°C, глибина від 1,2 до 1,7 м, є гідромасажні установки для пасивного відпочинку. Басейн також можна поєднати з відвідуванням фінської сауни, корисними напоями з фітобару та комфортною зоною відпочинку з лежаками, де крізь панорамні вікна видно пейзажі дендропарку.

«ДЕРЕНІВСЬКА КУПІЛЬ» ЄДИНИЙ КОМПЛЕКС В УКРАЇНІ, ЩО МАЄ МІЖНАРОДНИЙ СЕРТИФІКАТ ЯКОСТІ «EUROPESPA MED»

«Деренівська купіль» отримала його в 2021 році. Відповідність стандартів якості європейському рівневі перевіряв незалежний аудитор із Німеччини доктор Курт фон Сторх. Він підтвердив широкий спектр та ефективність оздоровчих, спа- та медичних програм, наявність інноваційного обладнання для завдань превентивної медицини, фаховість спеціалістів курорту на кожному з етапів взаємодії з гостем і унікальність та неповторний мікроелементний склад мінеральної та термальної вод курорту.

«ДЕРЕНІВСЬКА КУПІЛЬ» ЦЕ ГОТЕЛІ ТА РЕСТОРАНИ ЄВРОПЕЙСЬКОГО РІВНЯ

До послуг гостей – 130 стильних сучасних номерів у чотиризірковому готелі «Ірис» та 44 комфортабельних апартаменти  в «Апартамент-готелі». Дізнатися про сезонні пропозиції та  умови бронювання можна, зателефонувавши: +38 (0312) 42 80 60, +38 (050) 400 01 88.

Незабаром розпочне приймати відвідувачів  5-зірковий SPA-готель рівня Deluxe: +38 (0312) 42 80 60, +38 (050) 400 01 88.

ОСОБЛИВА ПРИНАДА КУРОРТУ – РЕСТОРАН «САЛАМАНДРА»

Філософія закладу – приготовані за допомогою сучасних технологій та традиційних французьких технік продукти, вирощені власноруч. Підготовку продуктів починають задовго до того, як вони потрапили на кухню. Усі процеси контролюють. Осетрину вирощують у мінеральній воді, яловичина для стейків  походить із власної агроферми «Соняшник» у Полтавській області. Тварин утримують на відкритих фермах. Крім цього, застосовують унікальну технологію випоювання худоби йодованою водою. Це збільшує імунітет тварин та природно насичує молоко та м’ясо життєво необхідним мікроелементом – йодом.

Далі м’ясо поміщають у спеціальні камери «DRY АGЕR» для сухої ферментації на 45 діб. Завдяки цьому процесові воно стає м'яким, соковитим і ніжним, а в ароматі та смаку з'являються відтінки червоного вина та грибний післясмак. Це дає змогу отримати неймовірно смачні стейки, які готують у спеціальній вугільній печi «josper», щоб за допомогою відкритого вогню ще більше акцентувати смак.

Ще одна особливість «Саламандри» – страви з дичини, зокрема м'яса оленя та косулі, також страви з грибів, які зібрані в карпатських лісах в екологічно чистих зонах. Тут можна спробувати карпачо з білих грибів та бути впевненим у якості сирих продуктів.

Загалом ресторан працює за законами сезонності меню. Найпопулярніші страви літньої пори – це суп гаспачо із закарпатською бринзою, крем-суп із печеного часника з в’яленою олениною, салат із різних видів томатів із трюфельним козячим сиром.

Уточнити меню та зарезервувати столик можна, зателефонувавши: +38 (0312) 42 83 46 та +38 (050) 441 10 31.

ХУТІР «ДЕРЕНІВКА»

Відчути закарпатську гостинність гості комплексу можуть на Хуторі «Деренівка». Це колоритна локація, побудована у стилі закарпатського села, де готують смачні закарпатські страви традиційно та на грилі. Тут пропонують неперевершений бограч – густий наваристий закарпатський суп із різних видів м’яса, великої кількості паприки та закарпатських галушок, який варять на відкритому вогні.

Улітку любителі риболовлі у ставках комплексу можуть упіймати коропа, білого амура, товстолобика, карася і самостійно приготувати рибу на Хуторі «Деренівка».

Узимку та впродовж року на Хуторі можна відпочити в банному комплексі із закарпатською трав’яною лазнею на дровах та гірською спа-атракцією – чавунним чаном із гарячою мінеральною водою просто неба.

Зарезервувати альтанку з мангалом або колибу, замовити корпоративне святкування можна за телефоном: +38 (050) 449 80 44.

МАГНІТ КУРОРТУ УНІКАЛЬНИЙ ДЕНДРОПАРК

Це справжній ботанічний сад площею 14 га, де з ранньої весни до пізньої осені квітнуть дерева, кущі та квіти. Перші квіти з’являються у березні – це гамамеліс, крокуси, шафран. У квітні – пік цвітіння: різними відтінками грають сакура (14 сортів), декоративні яблуні, магнолії. У травні чарує долина ірисів (180 сортів). Останній місяць весни дарує бузок (14 сортів), рододендрони (43 види та сорти), деревоподібні півонії, а гліцинія створює візерунок навколо берсо. Весна залишає літові й осені розкішний розарій із тисячею троянд 150 сортів. У червні в ландшафті контрастують ніжно-рожева літня магнолія та пістрявий лілейник (43 сорти), яскраво виділяється тюльпанове дерево. У липні Деренівка огортається у барви гортензії (48 видів і сортів), трав’янистого гібіскуса й кельрейтерії. Восени парк вбирається у жовтогарячі й пурпурові шати: у вересні й жовтні квітнуть хризантеми, жоржини, айстри.

 «Деренівська купіль» є членом Українського товариства ірисоводів: місцева колекція ірисів є найбільшою в Україні, якою захоплюються досвідчені квітникарі, її щороку доповнюють новими сортами.

РОДЗИНКА «ДЕРЕНІВСЬКОЇ КУПЕЛІ» ВИСОКЕ МИСТЕЦТВО

Особливу атмосферу на курорті створюють  парк скульптур та галерея живопису знаних художників України та зарубіжжя. Тут гармонійно поєднуються в композиції скульптури Богдана Коржа, Миколи Білика, Андрія Болюха, Петра Антипа, Василя Татарського.

У квітні цього року, символічно на Великдень, у мистецькому просторі комплексу відкрили «Дзвони перемоги». Скульптура викувана з гільз 152 калібру, якими наші ЗСУ мужньо дають відсіч ворогові на Бахмутському напрямку. У «Дзвонах перемоги» збережено впізнавану форму боєприпасу, стилізовану під дзвін. Автором дзвонів є коваль з Івано-Франківська Іван Боднар.

МИСТЕЦЬКИЙ ПРОСТІР  «ART-DK»

На території комплексу діє постійна виставка-продаж творів сучасного мистецтва «ART-DK». Це – мистецький простір, що містить картинну галерею та салон авторських сувенірів, де представлені як роботи корифеїв закарпатської школи живопису (зокрема народного художника Володимира Микити), так і полотна молодих талановитих художників, митців «нової хвилі». Також цей художній простір є місцем проведення фестивалів та благодійних заходів, поетичних вечорів, виступів етноколективів, концертів класичної та сучасної музики у виконанні відомих артистів України.

Літні вечори у супроводі живої музики, які проходять щовихідних на різних локаціях комплексу, доповнюють картину дозвілля в «Деренівській Купелі»

ПОЄДНАННЯ ВІДПОЧИНКУ ТА АКТИВНОГО ДОЗВІЛЛЯ

У перервах між оздоровчими процедурами та відпочинком «Деренівська купіль» пропонує широкий спектр послуг для дозвілля. Розважальний центр «Ірис» поєднує боулінг, більярд та сучасну кімнату караоке:

+38 (050) 530 10 10, +38 (0312) 42 81.

Для активного відпочинку гостей є спортивний комплекс, який містить відкриті тенісні корти з сучасним покриттям, спортивні майданчики для гри в баскетбол та волейбол, зону з відкритими вуличними тренажерами, фітнес та тренажерний зал, поле для гри у мінігольф.

Поле для мінігольфу на 18 різноманітних лунок у «ДК» – єдине в Україні, яке отримало міжнародний сертифікат якості. У вересні 2017 року на першому в державі сертифікованому майданчикові відбувся Міжнародний турнір із мінігольфу. Змагання зібрали учасників з України та з-за кордону.

ІДЕАЛЬНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ФОРУМІВ ТА КОНФЕРЕНЦІЙ

Ще один популярний напрям курорту «Деренівська купіль» – це конференц-туризм. «Деренівська купіль» є місцем, де на Закарпатті збирають форуми, проводять презентації проєктів, конференції, ділові та дипломатичні зустрічі, забезпечуючи високий рівень їх проведення.

Конференц-зала обладнана сучасними технічними засобами та вміщує до 250 осіб. Вона комфортна, з неординарним дизайном і панорамними вікнами, які за потреби затемнюють. Серед технічних можливостей – радіосистема «Shure», звукозаписувальна апаратура, професійна відеоконференцсистема, проєктор із моторизованим екраном 3*2 м, трибуна, система клімат-контролю.

Кімната переговорів є оптимальною для ділової зустрічі у вузькому колі або презентації. Вона розрахована на 14 осіб, оснащена системами візуального та звукового транслювання, що дає можливість влаштовувати відео- та аудіоконференції.

Поруч із конференц-залою та кімнатою переговорів – простір для неформального спілкування – лаунж-зона з оригінальним дизайном та зручними кріслами для відпочинку, де сервірують кава-брейки та фуршети.

Як зазначають оператори туристичного ринку, нині конференц-туризм — один із найперспективніших напрямів на ринку українського туризму, бо ж чимало компаній скеровують своїх фахівців на форуми та конференції на Захід країни для перезавантаження та «зміни картинки». Отже, розважально-оздоровчий комплекс «Деренівська купіль» зі своєю інфраструктурою – ідеальне місце для цього.

Телефонуйте: +38 (050) 329 60 00. 

«ДЕРЕНІВСЬКА КУПІЛЬ» Є СОЦІАЛЬНО ВІДПОВІДАЛЬНИМ ТА СОЦІАЛЬНО АКТИВНИМ БРЕНДОМ

З початку повномасштабного вторгнення «Деренівська купіль» як представник українського бізнесу активно підтримує ЗСУ, надаючи фінансову допомогу у спеціалізовані фонди, передаючи медикаменти та воду у військові шпиталі країни, проводячи заходи на підтримку ЗСУ.

Наприклад, у серпні 2022 року, на честь Дня Незалежності, за підтримки Закарпатської військової адміністрації у «Деренівській купелі» відбувся благодійний концерт за участю прогресивних українських виконавців. На одній сцені, задля допомоги Збройним силам України, зібрались TamerlanAlena, Shumei, Laud та ужгородський кавер-гурт «Fusion Room».

247 714 гривень – таку суму в цей день було зібрано з продажу квитків, донацій у скриньках, крафтової продукції та картин закарпатських художників.

«Деренівська купіль» доповнила зібрану суму ще на 260 тис. гривень. Загалом тільки завдяки цьому благодійному заходові на потреби ЗСУ було спрямовано більш ніж півмільйона гривень.

З початку повномасштабного вторгнення комплексом надав допомоги ЗСУ на понад 3 мільйона гривень. «Деренівська купіль» розуміє свою соціальну відповідальність та продовжує активно донатити, організовувати благодійні заходи та працювати задля підтримки армії.

Якщо Ви бажаєте поліпшити своє здоров’я, отримати висококваліфіковану консультацію лікарів оздоровчого центру «Ірис», поринути в закарпатський колорит у поєднанні з сучасними технічними можливостями та відпочити зі смаком, завітайте в оздоровчо-розважальний комплекс «Деренівська купіль».

Ваша скарбничка спогадів неодмінно наповниться новими та яскравими враженнями, які запам’ятаєте надовго.

Оздоровчо-розважальний комплекс «Деренівська купіль» – це місце абсолютного комфорту, оздоровлення та незабутнього відпочинку.

https://derenivska-kupil.ua/

+38 (0312) 42 80 60

+38 (050) 400 01 88

Олеся Делекан, Наталія Блошко, Роман Брилинський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-