Через негоду були без світла 32 населених пункти у п'яти областях

Через негоду були без світла 32 населених пункти у п'яти областях

Укрінформ
Через негоду 2 серпня були знеструмлені 32 населених пункти у 5 областях. У Київській області 2 тис. споживачів залишаються без електрики.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики у Фейсбуці.

"Через несприятливі погодні умови знеструмлювалися 32 населених пункти в Житомирській, Київській, Кіровоградській, Одеській, Сумській областях. Найбільше постраждала Київщина, де залишаються без світла 2 тис. споживачів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, через негоду тимасово відключалася магістральна лінія електропередачі на Харківщині, однак до відключень споживачів це не призвело.

Міненерго повідомляє, що росіяни продовжують обстрілювати інфраструктуру прифронтових та прикордонних з рф областей. Зокрема, у Донецькій області через обстріл знеструмлювалися 18 населених пунктів. Без світла залишається частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

Водночас, упродовж минулої доби енергетики відновили живлення понад 17 тис. споживачів, переважно у Донецькій області.

У Херсоні через підтоплення залишаються без світла 11,4 тисячі споживачів. У Міненерго зазначають, що відновлювальні роботи сповільнені через постійні ворожі обстріли.

Повідомляється також, що через технологічні порушення за добу знеструмлювалися понад 6 тис. споживачів у Дніпропетровській області та 15 населених пунктів у Запорізькій області. На Дніпропетровщині енергопостачання вже відновлене, на Запоріжжі ведуться ремонтні роботи.

Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу склав 3 418 МВт-год. Експорт відсутній.

Читайте також: Україна отримала 508 систем Tesla Powerwall для зберігання електроенергії

Як повідомлялося, 1 серпня, вимикалася магістральна лінія електропередачі, яка частково проходить у Білорусі, через пошкодження ділянки на території цієї країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-